fish

4 - 0 Servings

12:00 am

Kabeljauw met Hibiscussaus

Rozendal azijn wordt gemaakt op de traditionele Franse Orleans methode. De wijn rijpt de eerste drie weken in oude eikenhouten vaten bij een temperatuur van 30ᵒC waardoor de wijn geheel natuurlijk fermenteert naar azijn. Deze productiewijze garandeert een complexe azijnsmaak en het behoud van de wijnaroma's.

Het natuurlijke fermentatieproces wordt dus niet beïnvloed door onnatuurlijke toevoegingen. Gisting vindt vervolgens plaats in kleine eikenhouten vaten en het product wordt hierna 12 jaar gerijpt met behulp van het solera systeem.

Aan de Rozendal Hibiscus Azijn is een melange van kruiden toegevoegd. Naast hibiscus zijn rozenbottel, vlierbloesem en vanille de smaakmakers van deze azijn.

Voor een lekkere tinteling in dressings en bij zomerfruit!

Ingrediënten

500 g Kabeljauw
1/2 Visbouillon blokje
1 zak Tagliatelle all'Uovo
3 el Atlas Olijfolie
50 g Roomboter
250 ml Mascarpone
100 ml Slagroom
2 el Hibiscus Azijn
Fleur de Sel Citron Vert (zout met citroenschil)
1 Grote prei in schuine ringen
2 Venkelknollen
2 Kleine rode uien in ringen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de buitenste bladen van de venkel en snijd de venkel in parten. Verwijder de kern en snijd in plakken. Smelt de mascarpone in een kleine pan. Verdun met de slagroom en warm op. Voeg de Hibiscus Azijn toe en breng op smaak met de Fleur de Sel Citron Vert.
  2. Schenk de Atlas Olijfolie in een pan en bak de groenten op middelmatig vuur beetgaar. Maak 2,5 dl visbouillon. Verdeel de kabeljauw in vier gelijke stukken. Smelt in een pan met een dikke bodem de roomboter en giet hier een goede scheut visbouillon bij. Zorg ervoor dat het niet gaat koken. Leg de moten vis voorzichtig in de pan. Per zijde ongeveer 3 min. laten garen met een deksel op de pan.
  3. Kook ondertussen de Tagliatelle all'Uovo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de Atlas Olijfolie door de tagliatelle. Serveer de tagliatelle met de groenten, de saus en de vis op voorverwarmde borden. Bestrooi met vers gemalen zwarte peper

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten