Voor dit overheerlijke gerecht moet je wat geduld hebben, maar we beloven dat het malse vlees het wachten waard is. Lekker in combinatie met het bijgerecht: Aardappelkroketjes met pastinaak. Perfect om toe te voegen aan het paasmenu.
meat
4 - 5 Servings
1 uur
Gebraden lamsbout
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Snijd de lamsbout in aan de vetkant. Maak inkepingen van ongeveer een cm diep in ruitvorm. Leg de lamsbout in een braadslee. Wrijf de bout goed in met Bak- & Braadolijfolie en met de Lemon & Herb Rub. Stop de takjes rozemarijn en de knoflooktenen in de inkepingen.
- Verwarm de oven voor op vol vermogen (meestal zo rond de 230˚C). Zet in de oven en draai de temperatuur direct omlaag naar 150 ˚C. Gebruik een kernthermometer om te meten of het vlees de juist temperatuur heeft. Medium rosé is ongeveer 60 ˚C.
- Haal de lamsbout uit de oven als hij de juiste kerntemperatuur heeft bereikt en pak hem in met aluminiumfolie. Leg over de ingepakte lamsbout een theedoek en laat hem minimaal een halfuur rusten op een warme plek.
- Kook ondertussen de worteltjes beetgaar, giet af en meng ze met een flinke klont roomboter. Garneer met wat tijm. Snijd de lamsbout aan tafel met een groot en scherp vleesmes en serveer met de worteltjes.
- Lekker in combinatie met het bijgerecht: Aardappelkroketjes met pastinaak met Potato & Fries Mix en Dill Lemon Mustard!