23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Extra vierge olijfolie van Oil & Vinegar

 

Extra vierge olijfolie is de meest verse en natuurlijke vorm van olijfolie. Bij deze olijfolie zijn de smaak én de gezonde eigenschappen uit de olijf het beste bewaard gebleven. Extra vierge olijfolie is dus onbewerkt, ongeraffineerd en heeft veel smaak en gezonde eigenschappen uit de olijf. Oil & Vinegar verkoopt en gelooft als olijfoliespecialist alleen in extra vierge olijfolie. Wij staan voor vers, lekker en gezond. En dus de allerbeste kwaliteit!

 

 

De voordelen van extra vierge olijfolie

  • Olijfolie van de allerhoogste kwaliteit
  • De allerbeste smaak
  • Alle gezonde eigenschappen zijn behouden
  • Onbewerkt en ongeraffineerd

 

 

Het verschil tussen olijfolie en extra vierge olijfolie 

Extra vierge olijfolie wordt gemaakt van de eerste, koude persing. Om olijfolie extra vierge te mogen noemen, moet het voldoen aan strenge eisen en EU-normen. De belangrijkste methode om aan te tonen dat een olijfolie extra vierge is, is de zuurgraad. Die moet onder de 0,8% liggen. Alle extra vierge olijfolie van Oil & Vinegar hebben een lagere zuurgraad dan de 0,8% die wettelijk is vastgesteld. Dit verkrijg je dus onder andere door alleen olijfolie te gebruiken van de eerste (koude) persing en door de olijven zo jong mogelijk te persen. Gewone olijfolie (zonder extra vierge) verkrijg je door olijfolie van de laagste kwaliteit, lampante olijfolie, te bewerken met een chemisch proces. Deze bewerkte olie wordt geraffineerde olijfolie genoemd. Bewerkte olie wordt ontdaan van alle geur en smaak en verliest hierdoor ook de gezonde eigenschappen die van nature aanwezig zijn in de olijf. Bij Oil & Vinegar vind je geen gewone olijfolie, maar alleen extra vierge olijfolie van de allerbeste kwaliteit. 

 

 

Zo selecteert Oil & Vinegar extra vierge olijfolie

Het begint allemaal bij het vinden van de juiste boeren. Oil & Vinegar werkt alleen met olijfoliehuizen die herkomst kunnen garanderen van de regio waar zij oogsten. Wij kunnen dus niet alleen het land benoemen, maar ook een vermelding naar de regio waar deze vandaan komt. Onze geselecteerde extra vierge olijfolie behoren tot de beste en lekkerste van de wereld!

 

 

Hoe gebruik je het? 

Om zoveel mogelijk van de smaak en de geur van extra vierge olijfolie te genieten, adviseren we om extra vierge olijfolie koud of op kamertemperatuur te gebruiken. Maar het is mogelijk om extra vierge olijfolie te verhitten tot 180°C. Onze bakolies, waaronder de Bak & Braad extra vierge olijfolie zijn zelfs erg geschikt voor bakken, braden, wokken en frituren. Deze olijfolie spat niet uit zichzelf en kan verhit worden tot 210°C.

 

 

Kies een extra vierge olijfolie die bij je past

Over smaak valt niet te twisten! Iedere extra vierge olijfolie heeft zijn eigen smaak. Houd je van delicaat en zacht? Probeer dan eens onze spaanse Arbequina. Deze meervoudig bekroonde olijfolie is fruitig en lichtzoet. Houd je van medium? Dan is de Bonsecco een geweldige olijfolie. Meer van de zware, robuuste smaken in een olijfolie? Kies dan bijvoorbeeld voor de Italiaanse Nocellara extra vierge olijfolie. 


Op zoek naar extra vierge olijfolie met een smaak, zoals citroen of chili? Ontdek ons aanbod!  

 

23 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren