Bonsecco - Extra vierge olijfolie - 250ml

€ 12,95
€ 51,80 / L
Incl. BTW
Op voorraad
default 996451
  • Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf 59,-
  • Voor 20:00 uur besteld, vandaag verzonden
Beschrijving

uspHerkomst: Italië, Toscane

uspMedium van smaak: een échte allemansvriend!

uspLekker als brooddip en voor in milde salades

Herkomst
De Bonsecco extra vierge olijfolie komt uit de kuststreek van Toscane, de Maremma. De productie van onze Bonsecco, wordt net als in het grootste deel van Toscane, nog steeds getypeerd door het handmatig plukken van de olijven.

Olijfsoort
De Bonsecco extra vierge olijfolie wordt gemaakt van de Pendolino olijf (40%), de Leccino olijf (35%) en de Frantoio olijf (25%). De Toscaanse aarde, de zeebries en de diverse soorten gras onder de olijfbomen geven de olijven hun typische geur en smaak. De Bonsecco is hierdoor bijzonder fruitig: een échte allemansvriend dus! Ideaal voor dagelijks gebruik.

Toepassing
Zeer geschikt als brooddip en voor in milde salades met kip en vis. Ook ideaal voor het aanmaken van onze Bruschetta's, Dippers en andere kruidenmixen!

Combineer met:
Aceto Balsamico Della Casa
Tomatenazijn
Frambozenazijn

Keurmerk:
Bij Oil & Vinegar verkopen wij bij voorkeur alleen olijfolies met een goud of zilver keurmerk. Zo ben jij altijd verzekerd van de állerbeste kwaliteit extra vierge olijfolie.
Lees hier meer over het keurmerk van het olijfolieinstituut.

... 
Spaar voor shoptegoed!

Bij elke besteding van 10 euro spaar je één punt, bij 15 punten ontvang je een voucher van 5 euro.

Meer informatie
Art.nr. 996451
Ingrediënten extra olijfolie verkregen bij de eerste persing.
Dit product bevat:
Voedingswaardetabel EU
Waarde per 100 G
Energie in KJ 3,452 KJ
Energie in KCal 840 KCAL
Vetten 93.3 G
Waarvan verzadigde vetten 13.3 G
Koolhydraten 0.0 G
Waarvan suikers 0.0 G
Eiwitten 0.0 G
Zout 0.00 G

Andere bekeken ook

Ontdek hoe dit product wordt gebruikt in de volgende recepten

Meer inspiratie voor in de keuken?
Bekijk hier alle Oil & Vinegar recepten


Zo wordt onze olijfolie gemaakt
Van olijfgaard naar jouw keuken


Groei van de olijf

Het verhaal van een goede olijfolie begint bij de olijfboom. De olijfboom bloeit in het voorjaar van april tot en met juni met witte bloesem. In juni groeien de bloemen uit tot olijven, die steeds vleziger worden.

 

De olijven veranderen vervolgens van kleur: van fel groen naar zachter groen, wat erop wijst dat de rijping is begonnen! Tijdens het rijpingsproces worden de zuren en sappen omgezet in olie. De olijven veranderen nu volledig van kleur.

 





Plukken van de olijven

Tijd om te plukken! Wist je dat er maar één oogst per jaar is? Dit maakt olijfolie een schaars en kostbaar product! Het is een spannend moment voor de boeren, nu ze het hele jaar hard gewerkt hebben aan de beste verzorging van de bomen.

 

Voor onze olijfoliën selecteren we alleen de beste olijven. Die worden met de hand geplukt als ze nog nét niet helemaal rijp zijn. Hierdoor zitten ze nog bomvol antioxidanten en vitamines. Niet alleen lekker, maar dus ook hartstikke gezond!

 

Door de vroege oogst geven de olijven nog niet veel olijfolie af, maar hierdoor krijg je wel de beste olijfolie die je je kunt voorstellen





Persen van de olijven

Oil & Vinegar selecteert boeren die het gehele olijfolieproces beheren, van boomgaard, pers en verpakken.

 

Zo is de tijd tussen pluk en pers zo kort mogelijk en blijft de kwaliteit van de olijfolie zo goed mogelijk. Omdat de meeste van onze boeren hun eigen pers hebben, gebeurt dit vaak al binnen 12 uur! 

 





Olijfolie in de winkel

 

Na het persen wordt de olijfolie direct afgevuld in zuurstof- en lichtvrije flessen of zakken. Zo blijven de verse en rijke smaken zo goed mogelijk behouden!

 

Kort daarna ligt de olijfolie in onze winkels te wachten op de gelukkige die een kakelvers flesje komt uitkiezen!