Extra vierge olijfolie sommelier Bread Dipping - 500ml

€ 19,95
€ 39,90 / L
Incl. BTW
Op voorraad
default 66109
  • Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf 59,-
  • Voor 20:00 uur besteld, vandaag verzonden
Beschrijving

uspHerkomst: Toscane, Italië

uspMedium van smaak

uspPerfect om brood in te dippen

Deze olijfolie is gemaakt van Pendolino olijven (40%), Leccino olijven (35%) en Frantoio olijven (25%) uit Toscane, Italië. De olijfolie is verpakt in een prachtig blik: een eyecatcher voor in de keuken en op tafel en perfect om cadeau te geven!

En wist je dat deze olijfolie een Silver Award gewonnen heeft bij de NYIOOC World Olive Oil Competition in New York? Dit is de grootste en meest prestigieuze wedstrijd voor de kwaliteit van olijfolie!

Toepassing
Voor een geslaagd aperitiefmoment dip je vers brood in deze fruitige olijfolie en deel je het met vrienden! Extra lekker met een vleugje Fleur de Sel.

... 
Spaar voor shoptegoed!

Bij elke besteding van 10 euro spaar je één punt, bij 15 punten ontvang je een voucher van 5 euro.

Meer informatie
Art.nr. 66109
Ingrediënten 100% Extra Virgin Olijfolie
Voedingswaardetabel EU
Waarde per 100 G
Energie in KJ 0 KJ
Energie in KCal 899 KCAL
Vetten 99.9 G
Waarvan verzadigde vetten 14.5 G
Koolhydraten 0.0 G
Waarvan suikers 0.0 G
Eiwitten 0.0 G
Zout 0.00 G

Zo wordt onze olijfolie gemaakt
Van olijfgaard naar jouw keuken


Groei van de olijf

Het verhaal van een goede olijfolie begint bij de olijfboom. De olijfboom bloeit in het voorjaar van april tot en met juni met witte bloesem. In juni groeien de bloemen uit tot olijven, die steeds vleziger worden.

 

De olijven veranderen vervolgens van kleur: van fel groen naar zachter groen, wat erop wijst dat de rijping is begonnen! Tijdens het rijpingsproces worden de zuren en sappen omgezet in olie. De olijven veranderen nu volledig van kleur.

 





Plukken van de olijven

Tijd om te plukken! Wist je dat er maar één oogst per jaar is? Dit maakt olijfolie een schaars en kostbaar product! Het is een spannend moment voor de boeren, nu ze het hele jaar hard gewerkt hebben aan de beste verzorging van de bomen.

 

Voor onze olijfoliën selecteren we alleen de beste olijven. Die worden met de hand geplukt als ze nog nét niet helemaal rijp zijn. Hierdoor zitten ze nog bomvol antioxidanten en vitamines. Niet alleen lekker, maar dus ook hartstikke gezond!

 

Door de vroege oogst geven de olijven nog niet veel olijfolie af, maar hierdoor krijg je wel de beste olijfolie die je je kunt voorstellen





Persen van de olijven

Oil & Vinegar selecteert boeren die het gehele olijfolieproces beheren, van boomgaard, pers en verpakken.

 

Zo is de tijd tussen pluk en pers zo kort mogelijk en blijft de kwaliteit van de olijfolie zo goed mogelijk. Omdat de meeste van onze boeren hun eigen pers hebben, gebeurt dit vaak al binnen 12 uur! 

 





Olijfolie in de winkel

 

Na het persen wordt de olijfolie direct afgevuld in zuurstof- en lichtvrije flessen of zakken. Zo blijven de verse en rijke smaken zo goed mogelijk behouden!

 

Kort daarna ligt de olijfolie in onze winkels te wachten op de gelukkige die een kakelvers flesje komt uitkiezen!