Biologische Extra vierge olijfolie - 500ml

€ 19,95
€ 39,90 / L
Incl. BTW
Op voorraad
default 65435
  • Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf 59,-
  • Voor 20:00 uur besteld, vandaag verzonden
Beschrijving

uspHerkomst: Puglia, Italië

uspMedium van smaak

uspHeerlijk voor in een salade

Herkomst
Deze topkwaliteit olijfolie is afkomstig uit Puglia (Italië) en is verkregen in strikte overeenstemming met de biologische landbouw normen.

Olijfsoort
De olijfolie is gemaakt van Coratina olijven & Ogliarola olijven.

Toepassing
Maak je salade nog lekker en gezonder met deze heerlijke extra vierge olijfolie.

... 
Spaar voor shoptegoed!

Bij elke besteding van 10 euro spaar je één punt, bij 15 punten ontvang je een voucher van 5 euro.

Meer informatie
Art.nr. 65435
Ingrediënten Rechtstreeks uit olijven en op mechanische wijze verkregen olijfolie van superieure kwaliteit. (Italië).
Dit product bevat:
Voedingswaardetabel EU
Value per 100 ML
Energie in KJ 3389 KJ
Energie in Kcal 824 KCAL
Vetten 91,6 G
waarvan verzadigde vetzuren 13,4 G
Koolhydraten 0,0 G
waarvan suikers 0,0 G
Eiwitten 0,0 G
Zout 0,00 G

Zo wordt onze olijfolie gemaakt
Van olijfgaard naar jouw keuken


Groei van de olijf

Het verhaal van een goede olijfolie begint bij de olijfboom. De olijfboom bloeit in het voorjaar van april tot en met juni met witte bloesem. In juni groeien de bloemen uit tot olijven, die steeds vleziger worden.

 

De olijven veranderen vervolgens van kleur: van fel groen naar zachter groen, wat erop wijst dat de rijping is begonnen! Tijdens het rijpingsproces worden de zuren en sappen omgezet in olie. De olijven veranderen nu volledig van kleur.

 





Plukken van de olijven

Tijd om te plukken! Wist je dat er maar één oogst per jaar is? Dit maakt olijfolie een schaars en kostbaar product! Het is een spannend moment voor de boeren, nu ze het hele jaar hard gewerkt hebben aan de beste verzorging van de bomen.

 

Voor onze olijfoliën selecteren we alleen de beste olijven. Die worden met de hand geplukt als ze nog nét niet helemaal rijp zijn. Hierdoor zitten ze nog bomvol antioxidanten en vitamines. Niet alleen lekker, maar dus ook hartstikke gezond!

 

Door de vroege oogst geven de olijven nog niet veel olijfolie af, maar hierdoor krijg je wel de beste olijfolie die je je kunt voorstellen





Persen van de olijven

Oil & Vinegar selecteert boeren die het gehele olijfolieproces beheren, van boomgaard, pers en verpakken.

 

Zo is de tijd tussen pluk en pers zo kort mogelijk en blijft de kwaliteit van de olijfolie zo goed mogelijk. Omdat de meeste van onze boeren hun eigen pers hebben, gebeurt dit vaak al binnen 12 uur! 

 





Olijfolie in de winkel

 

Na het persen wordt de olijfolie direct afgevuld in zuurstof- en lichtvrije flessen of zakken. Zo blijven de verse en rijke smaken zo goed mogelijk behouden!

 

Kort daarna ligt de olijfolie in onze winkels te wachten op de gelukkige die een kakelvers flesje komt uitkiezen!