Nocellara - Extra vierge olijfolie - 250ml

€ 12,95
€ 51,80 / L
Incl. BTW
Op voorraad
default 653631
  • Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf 59,-
  • Voor 20:00 uur besteld, vandaag verzonden
Beschrijving

uspHerkomst: Italië, Sicilie

uspMedium van smaak

uspLekker bij rundvlees, geroosterde groenten of over roomijs met zeezout

Herkomst
De Nocellara is gemaakt door een Siciliaans familiebedrijf in Italië. Al generaties wordt deze gerund door de Santangelo-familie. Met toewijding en passie werken zij samen aan hun grote trots: de Nocellara extra vierge olijfolie.

Het bedrijf is in 1923 opgezet door Guiseppe Santangelo. Het landgoed kende destijds 300 olijfbomen en de olijven werden geperst met een door ezels aangedreven steenhout-molen. In 1993 is een professioneel perssysteem aangeschaft om het allerbeste uit de olijven te halen. Maar verder ademt alles in het bedrijf nog steeds de passie en sfeer van voorheen!

Olijfsoort
Wat speciaal is aan deze extra vierge olijfolie, is dat die wordt gemaakt van 1 olijfsoort: de Nocellara del Belice. Deze olijfsoort groeit alleen op het Italiaanse eiland Sicilië en heeft een unieke smaak die getypeerd wordt als fruitig, nootachtig en rijk.

Toepassing
De Nocellara is het lekkerst bij gerechten die relatief krachtig van smaak zijn, bijvoorbeeld rundvlees, geroosterde groenten, rucola en zeevruchten.

Combineer met:
Vlierbloesem-limoenazijn
Limoncello Vinegar
Dadelazijn

Keurmerk:
Bij Oil & Vinegar verkopen wij bij voorkeur alleen olijfolies met een goud of zilver keurmerk. Zo ben jij altijd verzekerd van de állerbeste kwaliteit extra vierge olijfolie.
Lees hier meer over het keurmerk van het olijfolieinstituut.

... 
Spaar voor shoptegoed!

Bij elke besteding van 10 euro spaar je één punt, bij 15 punten ontvang je een voucher van 5 euro.

Meer informatie
Art.nr. 653631
Ingrediënten extra olijfolie verkregen bij de eerste persing
Dit product bevat:
Voedingswaardetabel EU
Waarde per 100 G
Energie in KJ 3,700 KJ
Energie in KCal 900 KCAL
Vetten 91.6 G
Waarvan verzadigde vetten 13.7 G
Koolhydraten 0.0 G
Waarvan suikers 0.0 G
Eiwitten 0.0 G
Zout 0.00 G

Andere bekeken ook

Ontdek hoe dit product wordt gebruikt in de volgende recepten

Meer inspiratie voor in de keuken?
Bekijk hier alle Oil & Vinegar recepten


Zo wordt onze olijfolie gemaakt
Van olijfgaard naar jouw keuken


Groei van de olijf

Het verhaal van een goede olijfolie begint bij de olijfboom. De olijfboom bloeit in het voorjaar van april tot en met juni met witte bloesem. In juni groeien de bloemen uit tot olijven, die steeds vleziger worden.

 

De olijven veranderen vervolgens van kleur: van fel groen naar zachter groen, wat erop wijst dat de rijping is begonnen! Tijdens het rijpingsproces worden de zuren en sappen omgezet in olie. De olijven veranderen nu volledig van kleur.

 





Plukken van de olijven

Tijd om te plukken! Wist je dat er maar één oogst per jaar is? Dit maakt olijfolie een schaars en kostbaar product! Het is een spannend moment voor de boeren, nu ze het hele jaar hard gewerkt hebben aan de beste verzorging van de bomen.

 

Voor onze olijfoliën selecteren we alleen de beste olijven. Die worden met de hand geplukt als ze nog nét niet helemaal rijp zijn. Hierdoor zitten ze nog bomvol antioxidanten en vitamines. Niet alleen lekker, maar dus ook hartstikke gezond!

 

Door de vroege oogst geven de olijven nog niet veel olijfolie af, maar hierdoor krijg je wel de beste olijfolie die je je kunt voorstellen





Persen van de olijven

Oil & Vinegar selecteert boeren die het gehele olijfolieproces beheren, van boomgaard, pers en verpakken.

 

Zo is de tijd tussen pluk en pers zo kort mogelijk en blijft de kwaliteit van de olijfolie zo goed mogelijk. Omdat de meeste van onze boeren hun eigen pers hebben, gebeurt dit vaak al binnen 12 uur! 

 





Olijfolie in de winkel

 

Na het persen wordt de olijfolie direct afgevuld in zuurstof- en lichtvrije flessen of zakken. Zo blijven de verse en rijke smaken zo goed mogelijk behouden!

 

Kort daarna ligt de olijfolie in onze winkels te wachten op de gelukkige die een kakelvers flesje komt uitkiezen!