Tiramisu ijs

Tiramisu ijs

8 - 10 personen
6 uur en 40 min
Wil je je kerstdiner met een zoete lekkernij afsluiten? Ga dan voor deze heerlijke traktatie: tiramisu ijs met cantuccini koekjes. In dit recept afgetopt met Tiramisu nougat én Tiramisu topping voor een crunchy bite. Een dessert waarmee je sowieso indruk maakt… Buon appetito!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • Tiramisu topping
  • Tiramisu nougat
  • 200 gr Cantuccini koekjes
  • 300 gr gecondenseerde melk
  • 200 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 20 ml amaretto
  • 200 ml sterke koffie
  • Cacaopoeder

Methode

  1. Klop de slagroom lobbig. Giet de gecondenseerde melk en de mascarpone erbij en mix door. Doe vervolgens de afgekoelde koffie en Amaretto erbij en mix nog even kort door.
  2. Leg 6 Cantuccini koekjes apart en breek de rest in stukjes. Schep door het roommengsel. Giet dit mengsel in een schaal en zet het in de vriezer voor minstens 6 uur.
  3. Snijd de Tiramisu nougat in blokjes. Zeef wat cacaopoeder over het ijs, leg de Cantuccini koekjes en de nougatblokjes erop en werk het geheel af met Tiramisutopping.