Gegrilde groenten

Gegrilde groenten

3 - 4 personen
5 min
10 min
Salmoriglio is een traditionele Siciliaanse saus die het allerbeste smaakt als je hem zelf hebt gemaakt. Druppel de saus over vers gegrilde groenteplakken en je hebt een voedzaam barbecue-gerecht om je vingers bij af te likken.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1 Courgette
  • 1 Aubergine
  • 1 Rode puntpaprika
  • 175 mililiter Bak & Braad Olijfolie
  • Kruidenmix Vegetariano
  • 6 takjes Oregano
  • 6 takjes Peterselie
  • 1 Citroen
  • 2 Knoflooktenen
  • Peper
  • Zeezout

Methode

  1. Verwarm de barbecue voor. Snij de courgette, aubergine en paprika in plakken en besprenkel de plakken met 25 ml Bak & Braad Olijfolie.
  2. Gebruik de Vegetariano Grinder om de groenten op smaak te brengen. Leg de groenteplakken naast elkaar op het grillrooster en rooster ze tot mooie grillstrepen zichtbaar worden; keer halverwege.
  3. Maak dan de salmoriglio, een traditionele Siciliaanse saus. Hak daarvoor de knoflooktenen zo fijn mogelijk. Hak ook de oregano- en peterselieblaadjes fijn.
  4. Knijp de citroen uit en meng het citroensap met 150 ml Bak & Braad Olijfolie. Meng hier de gehakte kruiden en knoflook doorheen en breng de saus op smaak met peper en zeezout.Tip: mocht je salmoriglio overhouden: deze saus is heerlijk bij tomatensalade, pizza, pasta, vlees of om brood in te dippen.