Gevulde courgette

Gevulde courgette

3 - 4 personen
10 min
10 min
Deze kleine courgettehapjes zijn gevuld met tomaat-amandelpesto en zachte ricotta. Zo gemaakt ook; tien minuutjes op de barbecue en ze zijn klaar om te eten. Het perfecte hapje tussen twee gerechten in.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 2 Courgettes
  • 1 Potje Pesto Gustoso
  • 250 gram Ricotta
  • 2 takjes Basilicum
  • 4 eetlepels Paneermeel
  • Peper
  • Zeezout

Methode

  1. Verwarm de barbecue voor. Snijd de courgettes in plakken van ongeveer 3 cm dik en maak kommetjes van de plakken door ze voorzichtig met een lepeltje uit te hollen.Pluk de basilicumblaadjes van de takken en hak ze fijn.
  2. Meng vervolgens de ricotta, de Pesto Gustoso, de basilicum en het paneermeel door elkaar en voeg peper en zout toe naar smaak. Vul de courgettekommetjes met het mengsel en gril ze ongeveer 10 minuten op de barbecue.