Rozijnenrondjes

Rozijnenrondjes

1 persoon
60 min
Deze kleine ronde gebakjes zijn verrijkt met rozijnen en onze Apple caramel jam, waardoor ze een heerlijk zoete smaak krijgen. Perfect als tussendoortje of als een lekker onderdeel van een brunch of high tea.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

Methode

  1. Laat de rozijnen in lauw water wellen voor ongeveer een halfuur. Verwarm de Apple caramel jam 30 seconden in de magnetron, zodat die zacht wordt. Roer daarna de Vlierbloesem-limoenazijn erdoorheen.
  2. Rol het bladerdeeg uit en verdeel de jam over het deeg. Strooi de rozijnen hierover en rol het deeg op.
  3. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het deeg in 12 gelijke stukjes en verdeel ze over de bakplaat. Bak in 15-20 minuten bruin.
  4. Maak een glazuur van Extra vierge olijfolie met basilicum en poedersuiker. Voeg 1 eetlepel water toe om het vloeibaar te maken. Verdeel voor het serveren het glazuur over de rozijnenrondjes.