Foccacia met tomaat

Foccacia met tomaat

3 - 4 personen
4 uur
Zet een Italiaans muziekje op en geniet van de Italiaanse sfeer bij het bereiden van deze heerlijke foccacia. De smaakvolle creatie bevat Bonsecco extra vierge olijfolie, Dipper rosmarino en sappige tomaatjes. Lekker als hapje bij een glas wijn of als voorgerecht bij een Italiaans diner.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

Methode

  1. Los het gist op in het lauwwarme water en meng het vervolgens met de Bloem voor pizza en 1 tl zout. Voeg 50 ml Bonsecco extra vierge olijfolie toe en kneed dit 3 minuten goed door elkaar. Laat 2-4 uur rijzen onder een natte doek op een warme plek.
  2. Verwarm de oven voor op 220 graden. Neem een rechthoekige bakvorm van circa 20x30 cm en doe hier een laagje Bonsecco extra vierge olijfolie in. Meng in een schaaltje wat Bonsecco extra vierge olijfolie samen met wat Dipper rosmarino
  3. Verdeel het deeg gelijkmatig over de rechthoekige bakvorm, bestrijk het met het bereide mengsel en doe vervolgens de gehalveerde tomaatjes erbovenop. Strooi er tot slot wat grof zeezout overheen.
  4. Bak de foccacia af in 8-10 minuten.