Balsamico peertjes

Balsamico peertjes

3 - 4 personen
1 uur
Ben jij op zoek naar een nagerecht dat perfect past bij een feestelijk herfst- of winterdiner? Stop dan met zoeken… Onze Balsamico brons IGP met zijn rijke smaak, gecombineerd met het zoete van de peertjes, creëren samen een ongelooflijk lekker nagerecht. En alsof dat nog niet genoeg is, geven de Amarettini koekjes dé finishing touch aan dit dessert!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

Methode

  1. Doe 1 flesje Balsamico brons IGP in een pannetje en vul aan met 200 ml water. Leg vervolgens de geschilde peren erin en zorg ervoor dat ze bijna helemaal in het vocht liggen. Voeg een half vanillestokje, de steranijs en 2 zakjes vanillesuiker toe.
  2. Breng aan de kook en laat 40 minuten zachtjes koken. Draai de peren geregeld om zodat ze egaal van kleur worden. Zet na 40 minuten het vuur uit en laat de peren afkoelen in het vocht.
  3. Schraap ondertussen de vanillezaadjes uit de overgebleven vanillestok. Doe in een mengkom, voeg de roomkaas toe en klop los met een mixer. Klop in een tweede kom de slagroom met 2 zakjes vanillesuiker lobbig. Schep het roomkaasmengsel en de slagroom luchtig door elkaar. Neem 20 Amarettini koekjes en maal fijn.
  4. Serveer de peer staande op een bord met daarnaast een rijkelijke schep roomkaasmengsel. Sprenkel daar wat Castillo de canena extra vierge olijfolie over en werk af met de fijngemalen Amarettini koekjes.