Risotto met knolselderij

Risotto met knolselderij

0 personen
1 uur
Een heerlijke vegetarische risotto met knolselderij, groene asperges en verse truffel. Het is het perfecte hoofdgerecht voor het kerstdiner: knolselderij is namelijk een vergeten groente en wordt niet standaard gebruikt om risotto mee te maken. Zo kan jij je gasten écht verrassen!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1 Knolselderij
  • Liguritio Extra Vierge Olijfolie
  • 10 gr Smokey Bbq Mix
  • Risotto Boscaiolo
  • 200 ml Witte wijn
  • 40 gr Roomboter
  • 1 Ui
  • 1 liter Groentebouillon
  • 1 bos Bos groene asperges
  • 200 gr Taleggio kaas
  • 1 Tartufo

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Boen de knolselderij goed schoon (niet schillen) en droog af met een theedoek. Snijd de knolselderij in 4 of 5 plakken van ongeveer 1-1,5 cm en leg ze op de bakplaat. Meng de Smokey BBQ Mix en de Liguritio extra vierge olijfolie goed door elkaar. Besmeer de knolselderij aan beide kanten met dit mengsel en bak de plakken 40 minuten in het midden van de oven. Draai ze daarna om, verhoog de oventemperatuur naar 200 °C en bak nog eens 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte van de plakken).
  2. Snipper de ui en fruit deze in een pan met wat boter. Voeg de Risotto Boscaiolo toe en bak 2 minuten mee. Blus de Risotto Boscaiolo af met de witte wijn. Gaar de Risotto Boscaiolo voor ca. 25 minuten in de groentebouillon en roer er af en toe goed doorheen.
  3. Snijd de onderkant van de groene asperges, hussel ze door wat Liguritio extra vierge olijfolie en gril ze in een warme grillpan. Snijd de Taleggio in plakjes en schaaf de verse Tartufo. Verdeel de risotto over de borden en leg de kaas erop. Zet dit eventueel nog even in een verwarmde oven, zodat de kaas mooi smelt. Verdeel de groene asperges over de borden en leg op ieder bord een knolselderij. Verdeel tot slot rijkelijk de verse Tartufo.