Pizza Della Mamma

Pizza Della Mamma

3 - 4 personen
100 min
10 min
Een heerlijke pizzavariatie uit de creatieve koker van onze eigen kok. Genereus belegd met mozzarella, olijven, champignons, artisjokken en gekookte ham en bestrooid met een geurig pallet aan kruiden.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 500 g Farina per Pizza
  • 1 tl Zout
  • 7 g / 25 g Gedroogde gist / verse gist
  • 300 ml Lauwwarm water
  • 4 el Bonsecco Olijfolie
  • 2 tl Extra vierge olijfolie sommelier Pasta & Pizza
  • 4 el Pizzolio
  • 200 g Mozzarella of geraspte kaas
  • 3 Artisjokharten
  • 12 Champignons
  • 4 Plakken gekookte ham
  • 12 Olijven

Methode

  1. Los de gist op in het water en meng het met de pizzabloem en het zout. Voeg olijfolie toe en kneed hier een deeg van.
  2. Laat 90 minuten rijzen onder een vochtige theedoek voor verdere verwerking.
  3. Verwarm een oven voor op 225 graden. Snijd de artisjokharten doormidden en de champignons in dunne plakken.
  4. Rol het pizzadeeg uit tot een dunne plak en plaats deze op een bakplaat of bakpapier.
  5. Besmeer de bodem dun met Salsa della Mamma en bestrooi met mozzarella en Erbe Miste per Pizza. Plaats vervolgens de artisjokken, champignons, gekookte ham en olijven.
  6. Bak de pizza af in de oven tot de bodem goudbruin en krokant is. Afhankelijk van de oven zal dit 5-10 minuten duren.
  7. Besprenkel de nog warme pizza met extra vierge olijfolie sommelier Pasta & Pizza voor extra smaak.