Caesar salade

Caesar salade

1 - 2 personen
20 min
Een heerlijk recept voor een echte klassieke: Caesar salade! Gemaakt met een zelfgemaakte dressing van Extra vierge olijfolie met citroen en Witte-balsamiacoazijn. Perfect als maaltijdsalade of als bijgerecht.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • Bruschetta toast
  • Extra vierge olijfolie met citroen
  • 2 kropjes Romeinse sla
  • 2 kippendijen
  • 4 pancetta
  • Parmezaanse kaas flakes
  • Dressing shaker
  • 30 ml Witte-balsamicoazijn
  • 90 ml Extra vierge olijfolie met citroen
  • 1 tl Honey mustard
  • 4 el geraspte Parmezaan
  • 1 el worcestershire saus
  • 1 knoflookteen fijngehakt
  • 2 anjovisfilets fijngehak
  • Peper

Methode

  1. Meng de ingrediënten voor de dressing in de Dressing shaker. Halveer de sla en smeer de snijkant in met Extra vierge olijfolie met citroen.
  2. Verwarm een grillpan en grill de sla tot er grillstrepen op staan. Bak de pancetta krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de kippendijen en snijd in plakjes. Maak croutons door de Bruschetta toast in stukjes te breken.
  3. Verdeel de sla, de plakjes kip en de pancetta over het bord. Maak af met de dressing, Parmezaanse kaas flakes en de croutons.