Souvlaki van varkenshaas

Souvlaki van varkenshaas

3 - 4 personen
4 uur en 45 minuten
Haal een stukje Griekenland in huis met dit heerlijke recept van de barbecue: souvlaki van varkenshaas. Souvlaki is het Griekse woord voor spiesje. Vlees aan een stokje dus! In dit recept gemarineerd in een fruitige extra vierge olijfolie en Griekse kruidenmelange. Na een paar uurtjes in de koelkast zijn de spiesjes klaar om geroosterd te worden op de BBQ. Genieten!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

Methode

  1. Snijd de varkenshaas in stukken. Wel de Griekse kruidenmelange in wat water en meng daarna met 50 ml Extra vierge oljifolie. Meng de varkenshaas door deze marinade en laat minimaal 4 uur marineren.
  2. Snijd de rode ui in parten. Rijg de gemarineerde varkenshaas aan een spies en doe er na iedere 2 stukjes een partje rode ui bij.
  3. Rasp de komkommer. Wel de Tzatziki Garlic Dip in wat water en meng daarna met een flinke scheut Extra vierge olijfolie. Voeg de yoghurt en de geraspte komkommer toe. Zet de tzatziki koud.
  4. Maak een salade van fijngesneden tomaatjes, gehalveerde Kalamata Olives, gebrokkelde feta en wat munt. Bak de souvlaki op de barbecue gaar. Leg de spiesjes op een bord en doe er wat tzatziki overheen. Serveer de salade als bijgerecht.