Pastinaaksoep

Pastinaaksoep

1 persoon
Op een koude winterdag is er niets lekkerder dan een warme kop soep. Deze soep maak je met onze Koroneiki extra vierge olijfolie, Kalamata olijven en Dipper sicilia. De combinatie van de ingrediënten zorgt voor een rijke en smaakvolle soep. Tip: serveer met een stukje brood of toast.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • Koroneiki extra vierge olijfolie
  • Kalamata olijven
  • Dipper sicilia
  • 4 groentebouillon blokjes
  • 200 gr rivierkreeftjes
  • 1200 gr pastinaak
  • 10 takjes tijm
  • 300 ml slagroom

Methode

  1. Schil de pastinaak en snijd in stukken. Doe de stukken in een soeppan en vul aan met water tot ze net onder water staan. Voeg 10 takjes tijm en 4 groentenbouillon blokjes toe. Breng zachtjes aan de kook tot de pastinaak zacht is. Haal de pan van het vuur en verwijder de takjes tijm. Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
  2. Voeg vervolgens de slagroom toe en roer goed door. Ontpit de Kalamata olijven en snijd ze in vieren.
  3. Verdeel de soep over de borden. Als garnering verdeel je de rivierkreeftjes, de gesneden Kalamata olijven en wat Dipper sicilia erover. Maak de borden af met een flinke scheut Koroneiki extra vierge olijfolie.