Pasta pesto

Pasta pesto

3 - 4 personen
20 min
Lekker, makkelijk en snel: Pasta Pesto! Wat ons betreft áltijd een goed idee. Pasta pesto lijkt misschien niet zo speciaal, maar met de zelfgemaakte pesto en onze Pasta trofie maak je er echt een heel bijzonder gerecht van!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 40 ml tomatenazijn
  • Cherrytomaatjes
  • Sicilian Olives
  • Pasta Trofie
  • 100 ml Olio di oliva basilico
  • 50 gr basilicum
  • 50gr parmezaanse kaas
  • 50gr pijnboompitten
  • Peper en zout

Methode

  1. Kook de Pasta Trofie zoals beschreven op de verpakking. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pijnboompitten goudbruin. Ontpit de Sicilian olives.
  2. Maak de pesto. Mix hiervoor de basilicum, Olio di Oliva Basilico, 30 gr Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitten in een keukenmachine tot een mooie gladde pasta. Breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout.
  3. Bak de cherrytomaatjes. Wanneer de velletjes opengaan, mag je ze afblussen met de Tomatenazijn. Laat de tomaatjes hierna nog 2 minuutjes doorgaren.
  4. Giet de pasta af, doe de pesto erdoorheen en verdeel dit over de borden. Maak af met de cherrytomaatjes, Sicilian olives en de rest van de Parmezaanse kaas.