Pasta met octopus

Pasta met octopus

3 - 4 personen
1 uur en 15 minuten
Geen idee wat je klaar moet maken als je gasten vloer krijgt? Met een pastagerecht zit je altijd goed! Deze Fregula pasta met octopus en Griekse tapenade is origineel én lekker. Zo waan je je even in mediterrane sferen… Succes verzekerd!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

Methode

  1. Zet een pan met ruim kokend water op. Was de tentakels van de octopus onder koud stromend water. Splits de octopus (afhankelijk van de grootte) in porties van 1 of 2 tentakels. Laat de tentakels per portie langzaam in het kokende water zakken. Kook de tentakels in 45 tot 60 minuten gaar. Giet af en doe in een kom. Voeg een flinke scheut olijfolie toe.
  2. Kook de Fregula Pasta gaar volgens de verpakking. Giet de pasta af en meng met het gehele potje Aegean Greek Tapenade.
  3. Grill de tentakels in een paar minuten rondom tot je mooie grillstrepen ziet en de uiteindes knapperig zijn.
  4. Verdeel de pasta over de borden. Voeg wat geroosterde paprikareepjes en de 2 tentakels toe. Breng op smaak met de Mediterraneo kruidenmolen.