Mexican Mango

Mexican Mango

1 persoon
10 min
0 min
In Mexico noemen ze tequila het elixer van de goden. Giet dit in een koud glas gevuld met ijsklontjes, voeg daar de zoetfruitige smaak van mango pulpazijn aan toe en je weet niet wat je proeft! Shrubs zijn cocktails op basis van azijn, bruiswater en/of verse ingrediënten als munt, framboos, citroen of basilicum. Speciaal voor Oil & Vinegar heeft Tess Posthumus - beter bekend als 's werelds beste vrouwelijke bartender - haar favoriete azijnen gebruikt voor het maken van shrubs.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 50 mililiter Blanco Tequila
  • 20 mililiter Mango Pulpazijn
  • 5 mililiter Agavesiroop
  • Schijfje verse jalapeñopeper
  • Schijfje mango
  • IJsblokjes

Methode

  1. Meng alle ingrediënten behalve de peper en mango in een (cocktail)shaker gevuld met ijsblokjes. Pak een (rocks)glas en vul het met ijsblokjes. Giet vervolgens de cocktail door een fijne zeef in het glas ("fine-strain") en garneer tot slot met een schijfje mango en jalapeñopeper.