Kalfsvlees met truffel

Kalfsvlees met truffel

3 - 4 personen
40min
Bereid je voor op een bijzonder feestelijk gerecht: kalfsvlees met truffel en romige zoete aardappelpuree. Dit luxueuze recept omvat een scala aan heerlijke truffelproducten: Truffle spread, Truffle slices én Truffle topping. Een ware traktatie voor liefhebbers van truffel!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

Methode

  1. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze gaar. Giet af en stamp de blokjes tot puree met 20 ml Liguritio extra vierge olijfolie. Breng eventueel op smaak met wat zout.
  2. Snijd de paddenstoelen in reepjes. Kruid het kalfsvlees met peper en zout. Doe een flinke scheut Bak- & braadolijfolie in een pan en bak tot het vlees een mooie rosékleur heeft.
  3. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie. Bak in het braadvocht van het vlees de gesneden paddenstoelen tot ze mooi bruin zijn. Meng daarna de Truffle spread erdoorheen en haal van het vuur.
  4. Verdeel de puree, paddenstoelen en kalfsvlees over de borden. Plaats wat Truffle slices op het kalfsvlees en werk het gerecht af met Truffle topping naar smaak.