Hot 'n Sweet Chicken Wings

Hot 'n Sweet Chicken Wings

3 - 4 personen
1 uur
45 min
Onze absolute favoriet. Onze kok moet wel een goddelijke ingeving hebben gehad toen hij dit gerecht componeerde. Deze Chicken Wings marineer je in aardbeienazijn met honing en kruiden, waardoor ze boterzacht en een tikje zoet worden. En met onze allerpittigste chilisaus creëer je een vurig contrast. Een goede fruitazijn is een uitstekende basis voor een marinade, dat blijkt maar weer uit dit super-smakelijke recept. Natuurlijk kun je je kippenvleugeltjes ook meteen op de BBQ leggen, maar deze Hot 'n Sweet Chicken Wings zijn van een totaal andere orde. De begeleidende saus is bereid met de roemruchte Ghost Chili peper, die als de heetste soort ter wereld in het Guinness Book of Records is vermeld. Inmiddels hij door een nóg hetere peper voorbijgestreefd, maar geloof ons, deze ga je heet genoeg vinden...

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 12 Kippenvleugels
  • 2 theelepels Zeezout
  • 80 gram Honing
  • 20 gram Bruine Basterdsuiker
  • 50 - 70 gram Tomatenpuree
  • 10 eetlepels Aardbei- Rabarber Azijn
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 eetlepels Smoky Herb & Spice Mix
  • 6 eetlepels Mayonnaise with Olive Oil
  • 1/2 eetlepel Ghost Chili Sauce
  • 200 gram Rode-Koolreepjes
  • 1/2 Verse Limoen
  • Zwarte Peper
  • Barbecue of Oven
  • Kwastje

Methode

  1. KIPPENVLEUGELS Bestrooi de kippenvleugels met zeezout, pureer de knoflook en smeer de kippenvleugels hiermee in. Laat dit 60 minuten intrekken in de koelkast. Maak nu de marinade. Meng daarvoor honing, basterdsuiker, tomatenpuree en 4 el. Aardbei-rabarberazijn in een pannetje en breng dit aan de kook. Voeg hier de Smoky Herb & Spice Mix aan toe en laat iets afkoelen.
  2. Verwarm de barbecue tot 160 °C. Leg de kippenvleugels in een pan, zet het op de barbecue en sluit het deksel. Laat de kip 30 minuten garen en smeer vervolgens de marinade met een kwastje op de kippenvleugels. Sluit de barbecue weer en laat de kip verder bakken tot de marinade is opgelost. Herhaal dit tot de marinade op is.
  3. CHILIDIP Voeg Ghost Chilisaus naar smaak toe aan 6 eetlepels Olijfoliemayonaise voor een pittige dip bij de kippenvleugels.
  4. SALADE Meng de gesneden rode kool met 6 el. Aardbei-rabarberazijn*, de geraspte schil van een halve limoen en wat vers gemalen zwarte peper.