Havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes

1 - 2 personen
15 min
Een bijzonder lekker ontbijt: een stapel luchtige havermoutpannenkoekjes. In dit recept gemaakt met Extra vierge olijfolie met sinaasappel en besmeerd met onze populaire Pistachio spread. Let op: hierna wil je nooit meer een ander ontbijt. Start je dag met dit gerecht en maak ontbijtmomenten onvergetelijk!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 25 ml Extra vierge olijfolie met sinaasappe
  • Pistachio spread
  • 1 Rijpe banaan
  • 1 Ei
  • Zout
  • 70 gr Havermout
  • 100 ml Melk
  • Yoghurt
  • Blauwe bessen

Methode

  1. Pel de banaan en breek het ei en doe samen in een kom. Voeg een flinke snuf zout, havermout, melk en de Extra vierge olijfolie met sinaasappel toe. Mix dit geheel goed door elkaar met een staafmixer totdat er een glad beslag ontstaat.
  2. Verwarm een pan met wat olie op middelhoog vuur en bak hierin de pannenkoekjes aan beiden kanten goudbruin.
  3. Besmeer twee pannenkoekjes per portie met Pistachio spread. Stapel op ieder pannenkoekje een extra pannenkoekje en leg ze op elkaar. Maak af met een flinke schep yoghurt, wat extra Pistachio spread en blauwe bessen.