Frambozen slagroomtaart

Frambozen slagroomtaart

8 - 10 personen
1,25u
Feest met ons mee en geniet van deze heerlijke slagroomtaart. De lagen zijn besprenkeld met Frambozenazijn en besmeerd met Prosecco raspberry jam en romige slagroom. Hierdoor wordt iedere hap een onweerstaanbare smaaksensatie!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 2 potjes Prosecco raspberry jam
  • 100 ml Frambozenazijn
  • 10 eieren
  • 225 gr suiker
  • 50 gr vanillesuiker
  • 1/2 tl zout
  • 300 gr bloem
  • 500 ml slagroom
  • 2 zakjes slagroomversteviger
  • 200 gr frambozen

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren, suiker, vanillesuiker en een snufje zout au bain-marie tot de massa een temperatuur van ongeveer 37 graden bereikt en niet langer koud aanvoelt. Haal de kom van de warmtebron en klop het mengsel vervolgens gedurende circa 8 minuten op de hoogste stand totdat het schuimig en luchtig is.
  2. Zeef de bloem en voeg toe aan het mengsel. Giet het beslag vervolgens in 2 ingevette taartvormen (Ø 24 cm). Bak voor circa 25-30 minuten op 180 graden. Het biscuit is gaar als je zachtjes op het oppervlak drukt en deze terug veert. Laat afkoelen en snijd ze daarna beiden in 2 lagen.
  3. Klop de slagroom goed stijf met de slagroomversteviger. Besprenkel de snijkanten van 3 lagen van de taart met de Frambozenazijn en besmeer met de Prosecco raspberryjam en slagroom. Stapel ze op elkaar en leg de laatste laag erop. Smeer deze in met slagroom en verdeel de frambozen erover.
  4. Zet de taart circa ½ uur in de koeling om op te stijven.