Chantillyparfait met gestoofde peren en rodewijnsiroop

Chantillyparfait met gestoofde peren en rodewijnsiroop

3 - 4 personen
45 min
20 min
In tegenstelling tot gewoon ijs wordt een parfait zonder te roeren bevroren. Een andere term voor parfait is stilstaand ijs. Maar de tongen van de gasten zullen zeker niet stilstaan als ze dit ijs hebben geproefd. Bereid je voor op complimenten! Klassieke kerstgerechten met een Oil & Vinegar twist: onze meesterkok Ralph heeft er dit jaar meer dan twintig voor je bedacht. We zijn supertrots op hem! Zijn recepten zijn verrassend en makkelijk, zodat jij zonder stress in de keuken staat! Mix & match ze naar hartenlust en bedenk alvast met welke feestelijke snacks jij dit jaar je gasten verrast. En wie zegt dat je niet gewoon het voor- en hoofdgerecht mag overslaan? En alleen onze desserts op tafel mag zetten?

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 4 Kleine stoofpeertjes
  • 6 deciliter Rode wijn
  • 1 deciliter Kers Amandel Crema Azijn
  • 1 Klein Laurierblad
  • 1 Kaneelstok
  • ½ Sinaasappel
  • 1 centimeter Gemberwortel
  • 1 Kruidnagel
  • 100 gram Amandelschaafsel
  • 8 Eidooiers
  • 205 gram Suiker
  • 3 deciliter Slagroom
  • 8 gram Vanillesuiker
  • 1 Citroen
  • 8 eetlepels Atlas Olijfolie
  • Optioneel Pink Pepper

Methode

  1. Schil de stoofpeertjes, snijd de onderkant eraf en verwijder de pitjes door van onderaf uit te hollen. Doe de peertjes in een pan en doe de volgende ingrediënten erbij: rode wijn, Kers Amandel Azijn, sinaasappel (in partjes), laurierblad, kaneelstokje, gemberwortel en kruidnagel. Breng de peertjes aan de kook, voeg 75 g suiker toe en dek de pan af.
  2. Stoof de peertjes voorzichtig gaar, dit duurt tussen de 15 en 30 minuten. Prik in de peertjes om te testen of ze al zacht zijn. Haal de peertjes uit de pan en giet het vocht door een zeef. Kook het vocht hierna in tot een lichte siroop. Zet de siroop in de koelkast om verder in te dikken.
  3. Klop de slagroom op tot yoghurtdikte en zet dit in de koelkast. Breng een pannetje met water aan de kook en zet hier een metalen kom bovenop. De kom mag het water niet raken. Meng de eierdooiers met 130 g suiker in de kom en klop ze op tot een luchtige massa.
  4. Haal de kom van de pan af en klop de massa door tot deze is afgekoeld. Roer dan vanillesuiker en de geraspte schil van een halve citroen erdoor. Haal de slagroom uit de koelkast en meng deze ook erdoor. Verdeel de parfait over vier schaaltjes en zet de schaaltjes in de vriezer.
  5. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan en strooi het schaafsel over de parfait. Besprenkel de parfait met Atlas Olijfolie en optioneel wat roze-peperbessen. Serveer de parfait met de gestoofde peren en rode-wijnsiroop.