Boerderij kip

Boerderij kip

3 - 4 personen
30 min
1,5 uur
Met de Chicken Sitter maak je met gemak twee gerechten tegelijkertijd klaar: kip én aardappeltjes met courgette! Giet wat bier in de Chicken Sitter, smeer de kip royaal in met onze Sticky BBQ Sauce en plaats op de Chicken Sitter. Leg tot slot wat aardappeltjes en courgette in de onderste schaal. Resultaat: een sappig stukje kip, inclusief een overheerlijk bijgerecht!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1 hele boerderij kip
  • 250 gr krielaardappels in schil
  • 2 tenen knoflook
  • Cajun Paprika Rub
  • 1 el Extra vierge olijfolie met knoflook
  • 1 flesje Sticky BBQ Sauce
  • 1 courgette (in blokjes)
  • Chicken Sitter
  • 1/2 flesje bier
  • 1 bosje rozemarijn
  • 1 bosje tijm
  • 2 kropjes suikersla
  • Bak- en Braadolijfolie
  • Peper en zout

Methode

  1. Zorg dat de barbecue een temperatuur van ongeveer 150°C heeft. Breng de kip op smaak met peper en zout en smeer hem goed in met wat Cajun Paprika Rub. Vul de kip met tijm, rozemarijn en knoflook. Snijd ondertussen de aardappels doormidden en marineer deze met wat Cajun Paprika Rub en Extra vierge olijfolie met knoflook. Plaats deze samen met de courgette in de onderste schaal van de Chicken Sitter.
  2. Giet het bier in het midden van Chicken Sitter, ongeveer tot de helft, zodat de kip niet uitdroogt. Smeer de kip royaal in met de Sticky BBQ Sauce. Plaats nu ook de kip op de Chicken Sitter en zet het geheel ongeveer een uur op de barbecue. Smeer om de 10 minuten de kip opnieuw in met Sticky BBQ Sauce.
  3. Snijd de kropjes suikersla in kwarten en smeer ze in met Bak- & braadolijfolie en wat peper en zout. Gril ze even op de barbecue en serveer samen met de kip, aardappeltjes en geroosterde courgette.