Asperges met lam
Asperges met lam
1 - 2 personen
30min
De temperaturen stijgen en de eerste lentezon heeft zich laten zien. Dat kan maar één ding betekenen: het begin van het aspergeseizoen! In dit recept in combinatie met lam en onze Pomodoro Della Mamma tomaatjes. Een heerlijk voorjaarsgerecht!
Delen met vrienden
Ingrediënten en methode
Ingrediënten
- 50ml witte wijnazijn met mediterrane kruiden
- 20ml extra vierge olijfolie met knoflook
- 200gr pomodoro della mamma
- 2 takjes verse oregano
- 2 lamfilets
- 500gr witte of groene asperges
- Peper en zout
Methode
- Schil de witte asperges en snijd de kontjes van de witte en groene asperges. Verwarm een grillpan goed voor en gril de asperges beetgaar.
- Maak een dressing van White wine vinegar Mediterranean herbs en Extra vierge olijfolie met knoflook. Bak de lamfilets en snijd in dunne plakjes.
- Meng de asperges, de dressing en de Pomodoro della Mamma door elkaar en verdeel over een mooie schaal. Dresseer hier de lamsfilet over en maak af met wat zout, peper en blaadjes oregano.