Extra vierge olijfolie met chili - 250ml

€ 11,95
€ 4,78 / 100ml
Incl. BTW
Op voorraad
default 996091
  • Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf 59,-
  • Voor 20:00 uur besteld, vandaag verzonden
Beschrijving

uspFruitig van smaak met een pittige ondertoon

uspGeperst met verse pepers

uspHeerlijk over pizza, in sauzen en soep

Herkomst
Deze olijfolie is afkomstig uit het Italiaanse Puglia en is gemaakt van 60% Coratina olijven, 40% Ogliarola olijven en verse pepers. Het bijzondere van deze olie is dat de pepers samen met de olijven zijn geperst en dus niet later zijn toegevoegd.

Toepassing
Combineer met Mango-azijn voor een tropische en pittige saladedressing. Heerlijk in een salade met avocado en garnalen. Daarnaast is deze olijfolie onmisbaar voor bij de BBQ, bijvoorbeeld voor in een marinade voor gamba's, gegrilde steak of pittige kip. Of sprenkel een paar druppeltjes over je pizza salami of pastagerecht voor een spicy touch!

Dressingtip
- Tomatenazijn
- Mango-azijn

... 
Spaar voor shoptegoed!

Bij elke besteding van 10 euro spaar je één punt, bij 15 punten ontvang je een voucher van 5 euro.

Meer informatie
Art.nr. 996091
Ingrediënten extra olijfolie verkregen bij de eerste persing, chilipeper (1%).
Dit product bevat:
Voedingswaardetabel EU
Waarde per 100 G
Energie in KJ 3,367 KJ
Energie in KCal 819 KCAL
Vetten 91.0 G
Waarvan verzadigde vetten 13.0 G
Koolhydraten 0.0 G
Waarvan suikers 0.0 G
Eiwitten 0.0 G
Zout 0.00 G

Ontdek hoe dit product wordt gebruikt in de volgende recepten

Meer inspiratie voor in de keuken?
Bekijk hier alle Oil & Vinegar recepten


Zo wordt onze olijfolie gemaakt
Van olijfgaard naar jouw keuken


Groei van de olijf

Het verhaal van een goede olijfolie begint bij de olijfboom. De olijfboom bloeit in het voorjaar van april tot en met juni met witte bloesem. In juni groeien de bloemen uit tot olijven, die steeds vleziger worden.

 

De olijven veranderen vervolgens van kleur: van fel groen naar zachter groen, wat erop wijst dat de rijping is begonnen! Tijdens het rijpingsproces worden de zuren en sappen omgezet in olie. De olijven veranderen nu volledig van kleur.

 





Plukken van de olijven

Tijd om te plukken! Wist je dat er maar één oogst per jaar is? Dit maakt olijfolie een schaars en kostbaar product! Het is een spannend moment voor de boeren, nu ze het hele jaar hard gewerkt hebben aan de beste verzorging van de bomen.

 

Voor onze olijfoliën selecteren we alleen de beste olijven. Die worden met de hand geplukt als ze nog nét niet helemaal rijp zijn. Hierdoor zitten ze nog bomvol antioxidanten en vitamines. Niet alleen lekker, maar dus ook hartstikke gezond!

 

Door de vroege oogst geven de olijven nog niet veel olijfolie af, maar hierdoor krijg je wel de beste olijfolie die je je kunt voorstellen





Persen van de olijven

Oil & Vinegar selecteert boeren die het gehele olijfolieproces beheren, van boomgaard, pers en verpakken.

 

Zo is de tijd tussen pluk en pers zo kort mogelijk en blijft de kwaliteit van de olijfolie zo goed mogelijk. Omdat de meeste van onze boeren hun eigen pers hebben, gebeurt dit vaak al binnen 12 uur! 

 





Olijfolie in de winkel

 

Na het persen wordt de olijfolie direct afgevuld in zuurstof- en lichtvrije flessen of zakken. Zo blijven de verse en rijke smaken zo goed mogelijk behouden!

 

Kort daarna ligt de olijfolie in onze winkels te wachten op de gelukkige die een kakelvers flesje komt uitkiezen!