Franchise - Oil & Vinegar

 • Franchise - Aangenaam kennis te maken

  Aangenaam kennis te maken

  Oil & Vinegar is een succesvolle franchiseformule, geboren uit passie voor lekker eten en kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Gestart in Nederland in 1999 is Oil & Vinegar inmiddels uitgegroeid tot een internationale winkelketen met circa 100 winkels in 12 landen, waarvan 35 in Nederland en België.

  Oil & Vinegar winkels zijn te vinden in de binnenstad van grotere steden (100.000+ in- en omwonenden) en in grotere winkelcentra die sterk op “fun shopping” zijn gericht en een breed publiek trekken.

  De onderneming (Assisi BV) zetelt in Oosterhout, Nederland. Hier zijn het wereldwijde hoofdkantoor , het centrale magazijn en het service center gevestigd. Voor de nabije toekomst zijn verdere internationale groei en voortgaande professionalisering de belangrijkste doelstellingen.

  Als franchisenemer heeft u alle mogelijkheden van een zelfstandige ondernemer, terwijl u zich gesteund weet door de kennis en de ervaring van Oil & Vinegar. Het service center in Oosterhout ondersteunt de franchisenemers op het gebied van administratie, benchmarking, marketing, winkelinrichting, presentatie, visual merchandising en verzorgt daarvoor trainingen.

  Sommige dingen kun je niet leren, die heb je in je!

  Voor meer informatie of vragen kunt u ons mailen naar Sjaak Mark, smark@oilvinegar.nl

 • Onze formule

  De formule van Oil & Vinegar

  Oil & Vinegar is een innovatieve culinaire cadeauwinkel met exclusieve producten van de beste kwaliteit onder ons eigen merk. De producten worden met zorg geselecteerd en veelal geproduceerd door traditionele familiebedrijven in het land van origine. Hierdoor behouden ze hun authentieke smaak en proef je de mediterrane zon in onze kruiden, sauzen en pasta’s. Onze absolute specialismen zijn echter onze olijfolie en azijn waarvoor wij uit alle belangrijke landen van herkomst de beste producten hebben uitgezocht. In de winkels kunnen onze klanten ze allemaal proeven en zo in de verleiding worden gebracht en tot de juiste keuze komen. Samen met het uitnodigende karakter van de winkels, de persoonlijke aandacht voor onze klanten en de manier waarop cadeaus worden ingepakt, maakt dit een bezoek aan Oil & Vinegar een feestelijke culinaire beleving, waarvoor onze klanten graag terugkomen.

  Nederlandse Franchise Vereniging

  Oil & Vinegar bestaat sinds 1999 en is lid van de Nederlandse Franchise Vereniging, de overkoepelende belangenorganisatie voor franchisegevers. De vereniging wordt gezien als een keurmerk voor franchiseorganisaties en mede door dit lidmaatschap conformeert Oil & Vinegar zich aan de Europese erecode voor franchise.

  Het assortiment van Oil & Vinegar

  Het assortiment culinaire cadeauartikelen bestaat uit 500-600 producten uit de mediterrane keuken. Voorbeelden van foodproducten zijn kruidenmengsels, dressings, olijven, gedroogde tomaten, mosterds, sauzen, pesto’s, pasta’s in verschillende vormen en kleuren en - natuurlijk – een enorme variëteit aan olijfoliën en azijnen uit alle delen van het Middellandse-Zeegebied. Bijpassende “non food” producten zijn keramiek, aardewerk (borden, serveerplateaus, olijvenschaaltjes, e.d.), keukengerei en (kook)boeken die in de sfeer van de verschillende landen en eetculturen passen.

  Als franchisenemer heeft u een inkoopverplichting om 100% van de voedingswaren en 90% van de “non-foodproducten” bij Oil & Vinegar of aangewezen contractleveranciers af te nemen. Het assortiment wordt regelmatig vernieuwd. Door het blijvend introduceren van nieuwe producten uit alle windstreken blijven wij onze klanten verrassen en inspireren!

  Franchisers worden ondersteund in diverse facetten van het ondernemerschap

  Innovatieve Winkelformule

  Oil & Vinegar is er voor de levensgenieter. Een bezoek aan onze winkels is een beleving. Het open karakter van de winkel werkt uitnodigend en eenmaal binnen worden alle zintuigen geprikkeld door de smaakvolle presentatie van de culinaire producten, waarvan vele te proeven zijn. Daarnaast is er een ruime keuze aan olijfolie en azijn, die vers getapt worden waar u bij staat, een feest voor iedereen die van koken en lekker eten houdt. Niet alleen stimuleert deze manier van presenteren tot extra impulsaankopen, ook het cadeauaspect maakt van iedere ontvanger een potentiële nieuwe klant.

  Om onze klanten te blijven verrassen, brengen wij de winkels elke 6-8 weken geheel in een andere sfeer. Afhankelijk van het thema introduceren wij de nieuwste producten en kitchen tools vanuit een bepaald land of werelddeel zodat onze klanten geïnspireerd blijven en zelf op ontdekking gaan in de eigen keuken!

  De innovatie stopt niet… Onlangs heeft Oil & Vinegar een totaal nieuw winkelinterieur ontworpen. Het gebruik van natuurlijke, eerlijke materialen en een uitgekiende opstelling van producten en proefpunten leiden ertoe dat de aantrekkingskracht nog groter is. Alle winkels worden volgens het vernieuwde concept ingericht. Wij nodigen u van harte uit deze nieuwe generatie Oil & Vinegar te bezoeken en het zelf te ervaren!

 • U als Franchiser

  Positieve instelling, vakmanschap en enthousiasme

  Herkent u zich in de volgende kenmerken?

  U bent een enthousiaste kookliefhebber en heeft oog voor kwaliteit
  Liefde voor eten en koken en aandacht voor kwaliteit zijn essentiële voorwaarden voor succesvol ondernemerschap in een Oil & Vinegar winkel. Door met overtuiging en enthousiasme uw kennis over te brengen op uw klanten zult u door hen als een autoriteit op dit vlak worden gezien.

  U bent energiek en toont volledige inzet
  U staat zelf op de winkelvloer en geeft onvermoeibaar aan uw klanten de aandacht die hen toekomt. U bent goed op de hoogte van hun wensen en van hun vorige aankopen. U bindt uw klanten door uw adviezen, enthousiasme en de kwaliteit van uw persoonlijke service. Door uw inzet maakt u van kijkers kopers en van klanten ambassadeurs voor de winkel.

  U heeft verkooptalent en een commerciële instelling
  Verkooptalent is een combinatie van een gastvrije instelling, mensenkennis, doortastendheid en flair. U bent een echte gastheer/gastvrouw en u sluit persoonlijk goed aan bij uw doelgroep. Ook bent u in staat een team rondom u te verzamelen dat samen met u het visitekaartje voor uw winkel vormt. Professionele hygiëne en netheid zijn vanzelfsprekend voor u.

  U heeft leidinggevende capaciteiten
  De winkel is uw eigen bedrijf en u neemt ervoor de verantwoordelijkheid, ook al weet u zich op vele vlakken gesteund door het service center. U kunt zowel inspirerend als corrigerend omgaan met uw personeel.

  U heeft voldoende financiële armslag

  U bent bereid en in staat geld vrij te maken en te investeren in de winkel. U analyseert voortdurend uw verkoopcijfers en stuurt waar nodig bij.

  Als franchisenemer heeft u alle mogelijkheden van een zelfstandige ondernemer, terwijl u zich gesteund weet door de kennis en ervaring van Oil & Vinegar.

 • Investering

  Ondersteuning vanuit Oil & Vinegar

  Als franchisenemer komt er veel op u af. Het is dan prettig mensen om u heen te hebben op wie u kunt vertrouwen voor goed advies. Vanaf het eerste contact ontvangt u intensieve begeleiding van bekwame medewerkers met ieder hun eigen vakgebied en specialiteit. Zo wordt u bij het inrichten van uw nieuwe winkel ondersteund door onze visual-merchandisers. Hieraan voorafgaand ontvangt u een intensieve training gekoppeld aan een stageperiode zodat u goed geïnformeerd van start gaat. Daarnaast wordt u begeleid door onze winkelcoaches; bij hen kunt u terecht met uw vragen.


  Uw mening telt

  Omdat Oil & Vinegar als formule wil blijven innoveren, zijn we constant bezig met vernieuwen en verbeteren. De praktijkervaring van de franchisenemers is hierbij onmisbaar. Er zijn verschillende commissies waar in zowel medewerkers van het Service Center als franchisenemers zitting hebben. In deze commissies worden onder andere nieuwe ideeën besproken en getoetst.

  Tegen een financiële vergoeding maakt de franchisenemer gebruik van de naamsbekendheid van Oil & Vinegar. Alle winkels worden ingericht volgens de vastgestelde huisstijl. Daarnaast maakt u gebruik van de knowhow en de zakelijke en technische methoden van Oil & Vinegar.

  Kostenindicatie

  Het benodigde eigen vermogen van de franchisenemer dient 25 - 35%van de totale investering te zijn en deze wordt gemiddeld in 5 - 7 jaar afgeschreven door de franchisenemer.

  Gemiddelde huur:   € 400,- tot € 600,- per m2
  Oppervlakte:   80 -120 m2
  Locatie:   A1 of A2

  Totale investering

  :   € 131.000,- tot € 191.000,-
  (hangt af van grootte en staat van winkelpand)
  Enkele indicatieve kerncijfers
  Verbouwing en installaties:   € 25.000,- tot  € 75.000,-
  Winkelinterieur en -afwerking :   € 60.000,- tot 70.000,-
  Handelsvoorraad:   € 30.000,-
  Entree-fee franchisecontract:   € 15.000,-  
  Vestigingsplaatsonderzoek:   € 1000.-
  Specificatie formulekosten
  Franchise-fee:   5% van de netto omzet
  Bijdrage ontwerp en ontwikkeling promotie:   2% van de netto omzet
  Bijdrage ontwikkeling automatisering:   1% van de netto omzet
  Reclamemateriaal / extra campagnes:   worden in overleg jaarlijks vastgesteld
 • Stappenplan

  Ondernemerschap is het belangrijkste kenmerk

  Stap 1
  Aanvraag van de algemene informatie
  Bent u naar aanleiding van de informatie op deze site enthousiast? Dan verzoeken wij u het aanvraagformulier in zijn geheel in te vullen en ons toe te sturen. Na ontvangst van de informatie zullen wij contact met u opnemen en volgt bij geschiktheid een kennismaking die plaats zal vinden in een van onze winkels.

  Stap 2
  Kennismaking – en vervolggesprekken
  Tijdens dit gesprek maken we persoonlijk kennis. We plannen een afspraak met u in een bestaande winkel en we vertellen u alles over onze geschiedenis, heden en onze toekomst. Na afloop van deze kennismaking heeft u een goed beeld van onze organisatie en ons concept en wij van u.

  Na de eerste kennismaking wordt er een vervolgafspraak gemaakt op het Service Center. U wordt uitgenodigd om kennis te maken met de centrale organisatie zodat u een volledig beeld heeft van Oil & Vinegar en de personen met wie u in de toekomst gaat samenwerken.

  Stap 3
  Ondertekening voorovereenkomst
  Samen met u gaan we op zoek naar een geschikte locatie in de gewenste vestigingsplaats. Wanneer deze is gevonden zal er een vestigingsplaatsonderzoek uitgevoerd moeten worden en zal er een voorovereenkomst getekend worden. Dat is een officieel en feestelijk moment! Hierin worden afspraken vastgelegd die we, vooruitlopend op de ondertekening van de franchiseovereenkomst, met elkaar gemaakt hebben.

  Stap 4
  De opleiding
  U start uw opleiding in een winkel, deze stage duurt idealiter vier weken. Daarnaast zal er met u de Visual Merchandising training, de producttrainingen, de kassatraining ingepland worden, zodat u volledig getraind van start kunt gaan!

  Stap 5
  Feestelijke opening
  De feestelijke opening van uw eigen winkel! Nadat uw winkelopening met intensieve hulp van Oil & Vinegar heeft plaatsgevonden begint het pas echt! U gaat van start om van uw winkel een succes te maken en een maximaal resultaat te behalen. Uw leven als zelfstandig ondernemer is begonnen!

 • Winkel

  Wilt u snel met Oil & Vinegar in zee? Dat kan!

  Wij kunnen u winkels in de volgende steden aanbieden, indien u het proces van zoeken, huren en verbouwen van een geschikte locatie (6 maanden tot één jaar) te lang vindt duren:

  Brussel-Woluwe (België)
  Brussel-Grasmarkt (België)

  Gaarne willen wij u hierover in een persoonlijk gesprek informeren.

  Daarnaast staan er nog enkele steden op ons witte vlekkenplan om een Oil & Vinegar winkel te openen. Voor meer informatie neem contact op met Sjaak Mark, smark@oilvinegar.nl