Ontdek de Notenolie van Oil & Vinegar
Notenolie geeft een bijzondere, nootachtige smaak aan jouw gerechten. Het zijn veelzijdige olies die voor meerdere toepassingen gebruikt kunnen worden! Van salades tot sauzen en van dressings tot toppings. Notenolie is van nature rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren. Daarnaast bevatten deze olies vitamines, waaronder vitamine E en B én mineralen.
Zo wordt notenolie gemaakt
Er zijn veel verschillende soorten notenolie, zoals sesamolie, walnootolie en hazelnootolie. De meesten van onze notenolies bevatten geroosterde noten om de olie een intense en rijke smaak te geven. Na het roosteren worden de noten geperst tot olie. Hoewel notenolie verhit kan worden tot 160 C, raden we aan om ze koud te gebruiken. Zo blijft de smaak het allerbeste behouden.
Zo gebruik je notenolie
Iedere notenolie heeft haar eigen specialiteiten. Zo past geroosterde sesamolie perfect bij een pokébowl. De geroosterde pistacheolie gebruik je geweldig in boeuf bourguignon, pasta met kaas of als een dip bij brood. Je kunt notenolies ook combineren met een azijn. Zo is geroosterde hazelnootolie dé perfecte olie voor een saladedressing. Heerlijk met een beetje citroensap, balsamico-azijn óf vijgen crema azijn.
Waar komt onze notenolie vandaan?
De meeste van onze notenolies zijn gemaakt in Frankrijk volgens een 150 jaar oude, ambachtelijk methode. Door de noten te roosteren krijgen de olies een rijke smaak. Onze pompoenpitolie is een koudgeperste olie uit Oostenrijk. Deze notenolie zit vol vitaminen en mineralen! Zorg er altijd voor dat je notenolie op een donkere en koele plaats bewaard, maar niet in de koelkast.