Zalmtartaar

Zalmtartaar

3 - 4 personen
15 min
Een vers stukje zalm, een vleugje citroen en de smaak van chardonnay die je lippen streelt terwijl de lentezon jou en je naasten omarmt. Meer heeft een mens soms écht niet nodig. Of misschien nog één ding: het recept van dit heerlijk fris lentegerecht.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1/2 venkel
  • 1/2 rode peper
  • 360 g verse zalm
  • 4 el olio di oliva limone
  • 4 blaadjes verse basilicum
  • 1/2 citroen
  • 1 el chardonnay wine vinegar
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • peper en zout naar smaak

Methode

  1. Snij de zalm in kleine blokjes. Hak de rode peper en basilicumblaadjes in kleine stukjes en voeg ze toe aan de zalm. Meng dan 4 el citroenolijfolie, het sap van een halve citroen en 1 el Chardonnay Wine Vinegar door de zalm. Breng de zalmtartaar op smaak met zout, peper en gemalen korianderzaad.
  2. Snij de venkel in kleine schijfjes en meng de schijfjes door de zalmtartaar. Verdeel de zalmtartaar over vier borden en garneer eventueel met een stukje citroen.