Worstenbroodje met kippengehakt

Worstenbroodje met kippengehakt

8 - 10 personen
30 min
20 min
Onze meesterkok Ralph bedacht het volgende: worstenbroodjes gemaakt met pizzameel en olijfolie. En het was een gouden greep, want deze broodjes hebben veel meer bite dan gewone worstenbroodjes. En ook de vulling mag er zijn …

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 190 gram Farina per Pizza
  • 1/2 theelepel zout
  • 3 gram (of 9 gram) gedroogd gist (of vers gist)
  • 2 eetlepels Bak & Braad Olijfolie
  • 1 ei
  • 200 gram kippengehakt
  • 35 gram paneermeel
  • 3 eetlepels Lemon & White Pepper Seasoning
  • 1/4 bosje basillicum
  • 1 teen knoflook

Methode

  1. Los gist op in 225 ml lauw water en voeg de Farina per Pizza en 1/2 tl zout toe. Doe er 2 el Bak en Braad Olijfolie bij en kneed tot een deeg. Laat 90 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
  2. Meng gehakte basilicum, fijngesneden knoflook, paneermeel en ei door het kippengehakt. Breng op smaak met de Lemon & White Pepper Seasoning. Vorm hier 10 kleine worstjes van en laat die 45 minuten opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm een oven voor op 160 °C. Verdeel het deeg in 10 gelijke bolletjes van ca. 25 g. Strooi wat bloem op de ondergrond om plakken te voorkomen. Druk de bolletjes plat en rol ze met een deegroller uit. Vouw het deeg om de worstjes en zorg dat de naad aan de onderkant zit, zodat de broodjes niet opengaan in de oven. Laat 15 minuten onafgedekt rijzen en besmeer dan met een mengsel van ei en wat water. Bestrooi met Lemon & White pepper seasoning en leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak in 20 minuten goudbruin (160 °C).