Tomahawk steak

Tomahawk steak

3 - 4 personen
3 uur
1 uur
Deze tomahawk steak is voor de stoere BBQ-liefhebbers. De steak heeft een robuuste uitstraling en komt het beste tot zijn recht wanneer die bereid wordt op de BBQ. In dit recept gemarineerd met onze overheerlijke Harissa Apricot.. Let op: gruwelijk lekker!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1 Tomahawk steak (ong. 1KG)
  • 1/2 potje Harisso Apricot
  • Peper en zout
  • 2 el Extra vierge olijfolie met basilicum
  • 250 ml tomatensaus
  • Zeezout mix Mediterraneo
  • Bak- & braadolijfolie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 4 pomodori tomaten
  • 4 blaadjes basilicum
  • 1 el Tomatenazijn

Methode

  1. Breng de tomahawk steak op smaak met peper en zout. Smeer hem vervolgens in met de Harissa Apricot en laat dit 3 uur intrekken.
  2. Snijd de courgette en aubergine in vierkantjes. Snijd de ui in grove ringen. Marineer vervolgens de groenten met de Bak- & braadolijfolie en de Zeezout Mix Mediterraneo. Gebruik een gietijzeren pan die je op de barbecue kunt gebruiken en bak de groenten even kort aan. Blus af met de tomatensaus en laat het geheel nog 3 minuten pruttelen.
  3. Snijd ondertussen de tomaten en de andere rode ui in stukken. Snijd de blaadjes basilicum in hele fijne reepjes en doe alles samen in een kom. Meng als laatste de Tomatenazijn en de Extra vierge olijfolie met basilicum tot een vinaigrette. Voeg deze toe en schep het geheel goed door elkaar.
  4. Gril tot slot de tomahawk steak op de barbecue. Gebruik je een vleesthermometer? Zorg dan dat de kerntemperatuur 56°C is. Trancheer het vlees en strooi er eventueel nog wat Zeezout Mix Mediterraneo eroverheen. Serveer met de groente en salade.