Tartaar met truffelsaus

Tartaar met truffelsaus

3 - 4 personen
20 min
10 min
Een lust voor het oog en boterzacht in je mond: ons tartaarrecept. Dit supersnelle voorgerecht is éxtra lekker met truffelsaus, maar ook perfect te combineren met onze pesto pistache. En weet je wat zo fijn aan dit voorgerecht is? Je kunt de tartaar prima voorbereiden. Dat scheelt jou tijd en stres tijdens de feestdagen.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 320 g. tartaar
  • 100 g. augurkblokjes
  • 1 kleine rode ui, fijn gesneden
  • Carpaccio truffle sauce
  • versgemalen zout en peper
  • 12 (appel) kappertjes
  • 4 kwarteleitjes
  • Extra vierge olijfolie

Methode

  1. Neem alvast een drankje en geniet in no-time van dit heerlijk voorgerecht!
  2. Meng als eerste de tartaar met de augurkblokjes en rode ui. Voeg een flinke scheut Bonsecco extra vierge olijfolie toe en roer het goed door elkaar.
  3. Breng het mengsel verder op smaak met versgemalen peper en zout.
  4. Verdeel de tartaar over 4 borden en bak ondertussen de kwarteleitjes.
  5. Besprenkel de tartaar met de Carpaccio Truffle Sauce en garneer met de (appel) kappertjes en het kwarteleitje. Eet smakelijk!
  6. Ben je geen fan van truffel? Geen probleem. Vervang de Carpaccio Truffle Sauce voor onze Pesto al pistacchio. Net zo lekker!
  7. TIP: Liever vegetarisch? Vervang de tartaar dan door in blokjes gesneden rode, gekookte biet.