Strozzapreti al Peperoncino

Strozzapreti al Peperoncino

3 - 4 personen
15 min
15 min
Strozzapreti worden veel gegeten in Emilia-Romagna, Toscane en Umbrië. Strozzapreti is Italiaans voor “priesterwurgers”. Een nogal heftige benaming, en je kunt je wel voorstellen dat over het ontstaan ervan de nodige wilde verhalen circuleren. Het meest waarschijnlijk is dat ze genoemd zijn naar het knellende kraagje zoals dat door katholieke geestelijken gedragen wordt.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 400 g Strozzapreti al Peperoncino
  • 1 flesje van 330 g Salsa Arrabbiata della Mamma
  • 8 El Extra vierge olijfolie sommelier Pasta & Pizza
  • 80 g pecorino-kaas
  • 1/2 bos verse platte peterselie
  • zwarte peper
  • zout

Methode

  1. Breng de Salsa della Mamma Arrabbiata aan de kook. Proef of de saus voldoende pittig is en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  2. Kook de strozzapreti al peperoncino zoals staat aangegeven op de verpakking. Schep de strozzapreti samen met wat aanhangend kookvocht uit de pan bij de saus.
  3. Breng het geheel aan de kook terwijl de pasta omgeroerd wordt. Hak de peterselie en meng het door de pasta.
  4. Plaats in een schaal of op een bord. Bestrooi de pasta met pecorino en besprenkel tot slot rijkelijk met extra vierge olijfolie sommelier Pasta & Pizza.