Spinazie-Ricotta quiches

Spinazie-Ricotta quiches

5 - 6 personen
20 min
25 min
Ricotta zorgt voor een romig accent bij de spinazie. Maar wist je ook dat ricotta een relatief laag zout- en vetgehalte heeft? Ricotta bevat, afhankelijk van de soort, slechts 8 tot 20% vet, een stuk minder dan traditionele kaas. Een gezond alternatief dus!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 6 plakken roomboter bladerdeeg
  • 125 gram jonge bladspinazie
  • 100 gram ricotta
  • 1 ei
  • 2 eetlepels melk
  • 10 gram platte peterselie
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels Saveurade Fréjus
  • 1 theelepel Mustard Dill Dip
  • 2 eetlepels Bak & Braad Olijfolie 1L blik
  • zeezout

Methode

  1. Laat het bladerdeeg ontdooien en steek hier 6 gelijke rondjes uit met een steekvorm. Druk de bodems voorzichtig in cupcake- of muffinvormpjes.
  2. Verwarm de Bak & Braad Olijfolie in een pan en stoof hierin de spinazie. Laat de spinazie uitlekken en afkoelen in een zeef. Meng vervolgens de spinazie met de ricotta, het ei en de melk. Breng dit op smaak met de Saveurade Fréjus, Mustard Dill Dip en wat zeezout.
  3. Hak als laatste wat peterselie fijn en meng dit door het ricottamengsel.
  4. Schep de cupcake- of muffinvormpjes voorzichtig vol met het ricottamengsel. Strooi hierop een paar pijnboompitjes. Verwarm de oven voor op 165 graden en bak de quiches 20 à 25 minuten tot ze goudbruin zijn.