Scampi Diabolo

Scampi Diabolo

3 - 4 personen
10 min
5 min
De Scampi Diabolo zijn een echt hoogstandje en toch klaar in een kwartiertje - een soort culinaire fastfood dus. De toevoeging Diabolo, Italiaans voor duivel, slaat op de mooie kleur en de vurige smaak van dit gerecht. Scampo is het Italiaanse woord voor een kleine kreeftensoort uit de Atlantische Oceaan en een deel van de Middellandse Zee: nephrops norvegicus (Noorse kreeft). De Franse benaming is langoustine. In tegenstelling tot wat soms gedacht wordt, zijn scampi (het meervoud van scampo) géén (reuzen)garnalen. Sommige restaurants hebben ten onrechte gamba's of andere grote garnalen als scampi op de kaart staan. Reden is dat de echte scampi op een gegeven moment erg schaars geworden waren door overbevissing.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 3 teentjes Knoflook
  • 1 el. Citroenolijfolie
  • 500 gr. Scampi's
  • 1 flesje Salsa Della Mamma
  • 1 el. Habanero Chili Sauce dressing
  • 1 Buffelmozzarella (optioneel)

Methode

  1. Pel de scampi’s (vergeet het darmkanaal niet te verwijderen!).
  2. Stoof de fijngesnipperde knoflook in extra vierge olijfolie met citroen, laat goed heet worden en bak de scampi’s kort mee tot ze mooi roze kleuren.
  3. Meng het flesje Salsa della Mamma met een goede scheut Habanero chili sauce en giet de saus over de scampi’s.
  4. Voeg eventueel een kleingescheurde buffelmozzarella aan de saus toe voor een mildere smaak.
  5. Tip: Serveer met brood of pasta.