Ricotta-pannenkoekjes met Balsamico-parels

Ricotta-pannenkoekjes met Balsamico-parels

2 - 3 personen
10 min
5 min
Ricotta? Lekker! Pannenkoekjes? Mmm! Balsamico-parels? Huh? Deze kaviaarachtige pareltjes zorgen bij elke hap voor een rijkelijke smaaksensatie. De zoete balsamico in combinatie met de ricotta, pannenkoekjes en rode vruchten zullen je slechts spijt doen krijgen van één ding: dat je niet meer hebt gemaakt.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 100 gr. Bloem
  • 150 gr. Ricotta
  • 100 ml. Melk
  • 2 Eieren
  • 2 gr. Suiker
  • 1 gr. Bakpoeder
  • 0,5 gr. Zout
  • 200 gr. Gemengd rood fruit
  • 1 st. Balsamico pearls
  • 10 ml. Bak en braad olijfolie

Methode

  1. Doe de bloem in een kom en meng die samen met de ricotta. Voeg hier de melk samen met de eieren, suiker, bakpoeder en het zout aan toe. Roer alles vervolgens tot een glad beslag. Snijd ondertussen het rood fruit.
  2. Laat een pan warm worden, voeg olijfolie toe en bak er de pannenkoekjes in. Verdeel de pannenkoekjes over twee borden en serveer samen met de aardbeien en de balsamico pearls.