Pomegranate Salad

Pomegranate Salad

3 - 4 personen
20 min
25 min
Gezonde superfood salade met spinazie en granaatappelpitten. Een vrucht die zeker in het rijtje van superfoods thuis hoort is de granaatappel. Dit bevat een bijzonder hoog gehalte aan natuurlijk antioxydanten, vergeleken met ander fruit. Deze helpen onder andere om ons immuunsysteem te verbeteren. De honderden kleine pitjes in de vrucht zijn eetbaar en hebben een fris en fruitige smaak. In tegenstelling tot veel andere vruchten is het verse fruitsap nog gezonder dan het fruit zelf. Gezonde superfood!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 bos radijs
  • 250 gram kipfilet
  • 1 bos lente ui
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels Granaatappel Azijn
  • Olijfolie met Rozemarijn
  • Granaatappel Azijn
  • 1 eetlepel Sea Salt Mix Grigliata kruidenmolen
  • 400 gram spinazie
  • 1 granaatappel

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Maak de radijsjes schoon, halveer de grote, bewaar het groen/loof. Marineer de radijsjes ten minste 15 minuten in de Granaatappel Azijn. Kneus twee knoflooktenen, snijd de kip, venkel (bewaar het groen), lente ui en rode ui in stukken en verdeel over een oven bakplaat. Leg de gemarineerde radijsjes erbij. Besprenkel de groenten en kip met de Olijfolie met Rozemarijn en de Sea Salt Mix Grigliata kruiden, verdeel goed over alle ingrediënten. Gaar in de oven (180ºC) voor ongeveer 25 minuten.
  2. Maak de salade af door de gegrilde ingrediënten te mengen met de spinazie en granaatappelpitten. Breng op smaak met de Pomegranate Splash. Garneer de salade met gewassen radijsgroen/loof en venkelgroen.
  3. Volg bovenstaand recept, maar vervang de radijs door cherrytomaten. Laat de granaatappelazijn en granaatappelpitten achterwege. Vervang de Pomegranate Splash voor de Tomato Splash.