Pittige veggie burger

Pittige veggie burger

3 - 4 personen
20 min
15 min
Lijkt het je te arbeidsintensief om je eigen veggie burger te maken? Think again! Deze pittige burger heeft het allemaal: de rokerige BBQ-smaak, een krokant broodje, een vleugje zoet, een snufje Fleur de Sel én je hebt er maar 20 minuten werk aan. Er is dus geen enkele reden om niet metéén in dit recept te duiken.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 400 gr Kikkererwten (1 blik)
  • 2 el. Smoky BBQ Mix
  • 1 snufje Fleur de sel aux épices grillées
  • 1 el. Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie
  • 4 Hamburgerbroodjes
  • 1 blikje Ananasschijven
  • Pineapple Chili Sauce
  • Sla
  • 6 el. Paneermeel
  • Guinness Beer chips
  • 4 Hamburgerprikkers

Methode

  1. Verwarm de BBQ voor op middelhoog vuur, zorg ervoor dat het rooster van tevoren is ingevet met onze Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en doe die samen met de Smoky BBQ mix, Fleur de sel aux épices grillées, Bak & Braad Extra Vierge Olijfolie en het paneermeel in een keukenrobot. Laat de robot even draaien totdat alles goed gemengd is en er een stevige massa ontstaat. Als het mengsel nog te plakkerig is, voeg dan wat extra paneermeel toe. Draai 4 bollen van het mengsel en druk ze plat. Bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  3. Rooster de ananasschijven op de grill. Plaats vervolgens ook de burgers op de grill. Rooster zowel de ananas als de burgers gedurende 5 minuten aan weerszijden. Controleer de ananas om te zien hoe de grillmarkeringen eruitzien. Als ze er eerder dan 5 minuten klaar uitzien, haal ze dan van het vuur en leg ze opzij op een bord. Snijd de broodjes doormidden en rooster ze kort mee op de grill. Leg de sla onder op het broodje, plaats daarop de burger en de gegrilde ananas, werk af met de Pineapple Chili Sauce.
  4. Prik de hamburgerprikker in het broodje zodat alles op zijn plaats blijft. Serveer met (beer) chips. Eet smakelijk!