Piatto di Formaggi

Piatto di Formaggi

5 - 6 personen
20 min
0 min
Een kaasplankje waar hartig en zoet perfect samengaan!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 120 gram zachte geitenkaas
  • tros rode druiven
  • Parmezaanse kaas
  • Fontina kaas
  • Provolone dolce kaas
  • Honey Walnut
  • Chutney Mango & Spices
  • Chutney Tomato & Onion
  • Dried Fig Spread
  • zoete olijven
  • 3 verse vijgen in parten

Methode

  1. Bereiding geitenkaasballetjes Maak de geitenkaasballetjes door een stukje geitenkaas in de handpalm om één druif heen te vouwen. Zorg dat alle zijden bedekt zijn met een dun laagje. Rol even voor een gelijke verdeling. Leg een walnoot uit de Honey Walnut op het balletje. De hoeveelheid geitenkaas is genoeg voor zeker 12 balletjes. Deze balletjes kunnen makkelijk één dag van tevoren bereid worden. Garneer op het laatste moment met de walnoot.
  2. Serveren Presenteer de geitenkaasballetjes, kazen, zoete olijven, druiven en partjes vijg samen als kaasdessert of lekker borrelplankje op onze Olijfhouten serveerplank.
  3. Tip De genoemde kazen zijn een selectie van Italiaanse kazen. De Parmezaanse kaas combineert bijzonder goed met de Chutney Mango & Spices; waar de Fontina en Provolone erg lekker zijn om afwisselend met de Dried Fig Spread en Chutney Tomato & Onion te eten.