Oeufs en cocotte met zalm

Oeufs en cocotte met zalm

3 - 4 personen
10 min
12 min
Een eitje bij het ontbijt is natuurlijk altijd lekker, maar met Pasen gaan we écht helemaal los! Deze oeuf en cocotte — ei in een potje — met zalm is een waanzinnig lekker en simpel ontbijt of brunchgerecht. Met dit recept scoor je zeker punten tijdens de paasdagen, happy easter!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • boter
  • 4 takjes verse dille
  • 12 takjes bieslook
  • 100 gr warmgerookte zalm
  • 12 plakjes stokbrood
  • 125 gr crème fraîche
  • 4 eieren
  • Egg salt
  • peper
  • Lemon Dressing

Methode

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de schaaltjes royaal in met de boter. Snijd de dille en bieslook fijn. Snijd de zalm in stukjes.
  2. Verdeel vervolgens de crème fraîche, tweederde van de kruiden en de zalm over de schaaltjes. Maak een kuiltje in het midden en breek boven elk kuiltje een ei.
  3. Zet de schaaltjes in de braadslee. Vul de braadslee tot tweederde van de rand van de schaaltjes met heet water en zet op het rooster van de oven. Bak de oeufs en cocotte circa 12 minuten in het midden van de oven tot het eiwit gestold is en het eigeel nog zacht is.
  4. Haal uit de oven, bestrooi met peper, Egg Salt en de overige kruiden. Serveer direct met de sneetjes (stok)brood en wat Lemon Dressing.