Macarons aux Olives

Macarons aux Olives

7 - 8 personen
30 min
1 uur
Bij een romantisch etentje, hoort een romantisch dessert.. En wat dacht je van deze overheerlijke Macarons met olijven?

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 125 gram (3 à 4) eiwitten
  • 200 gram poedersuiker
  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram sicilian olives
  • snufje zout
  • poederkleurstof
  • 1 eiwit
  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 90 gram roomboter
  • 2 eetlepels Mussini Balsamic Glaze Naturel
  • snufje zout

Methode

  1. Olijvenkruimels Verwarm de oven voor op 130ºC. Verspreid de Sicilian Olives over een bakplaat. Droog ze ± 60 minuten in de oven. Draai de olijven tweemaal om tijdens het drogen. Hak de gedroogde olijven zonder pit zo fijn mogelijk.
  2. Macarons Zeef de amandelmeel en poedersuiker in een kom en meng door elkaar. Voeg hier eventueel poederkleurstof toe. Voeg 10 g olijvenkruimels toe, bewaar de rest voor de garnering. Klop de eiwitten met een snuf zout stijf. Voeg de kristalsuiker er lepel voor lepel bij. De suiker moet goed gemengd zijn alvorens nieuwe suiker toe te voegen. Klop het mengsel totdat het mooi glanzend en stijf is. Schep het suiker-amandelmengsel met zo min mogelijk slagen door de eiwitten. Het mengsel moet langzaam van de lepel afdruipen.
  3. Balsamico botercrème Meng het eiwit, suiker en zout in een hittebestendige kom boven kokend water. Blijf kloppen tot het mengsel warm aanvoelt en de suiker is opgelost. Neem de kom van het kokend water af en klop het eiwit stijf. Laat het mengsel volledig afkoelen en voeg de boter lepel voor lepel toe. De boter moet goed gemengd zijn alvorens nieuwe boter toe te voegen. Voeg als laatste de Mussini Balsamic Glaze Naturel toe.
  4. Serveren Vul de spuitzak met de botercrème en spuit de vulling op een macaron. Plak vervolgens een andere maracon erop. Serveer de macarons op een grote plaat en garneer met de rest van de olijvenkruimels.