Lamsbout met aubergine

Lamsbout met aubergine

3 - 4 personen
1 u
1 u 15 min
Paasfeest of niet, een goed gemarineerde lamsbout wordt áltijd gesmaakt. Het geheim van dit recept schuilt in de saveurade fréjus, een kant-en-klare marinade met peterselie, knoflook, ui en vele specerijen. Succes gegarandeerd!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1 kg. Lamsbout ontbeend
  • 260 ml. Saveurade Frejus
  • 4 Aubergines
  • 50 ml. Bak en braad olijfolie
  • 2 Knoflooktenen
  • Peper en zout naar smaak

Methode

  1. Smeer de lamsbout in met 230 ml Saveurade Frejus en laat minstens een uur - maar het liefst zelfs wat langer - marineren. Halveer de aubergines door de lengte. Besprenkel ze met olijfolie en kruid af met wat peper en zout.
  2. Plaats de aubergines vervolgens in een oven van 160 graden voor 30-tal minuten. Wanneer de aubergines helemaal gaar zijn mogen die uit de oven gehaald worden. Warm ondertussen de overige olijfolie in een pan. Bak de lamsbout daarin rondom bruin tot die een mooi bruin korstje heeft.
  3. Gaar de bout vervolgens voor 45 minuten in een oven op 130 graden of met een kerntemperatuurmeter tot 58 graden. Hak ondertussen de knoflooktenen fijn en versnipper over de aubergine. Bak daarna de knoflook samen met de aubergine in de overgebleven Saveurade Frejus. Serveer de lamsbout samen met de aubergine.