Hartige groene aspergetaart met gekarameliseerde uien

Hartige groene aspergetaart met gekarameliseerde uien

3 - 4 personen
15 min
1 uur en 15 min
Ga je voor vegetarisch tijdens de feestdagen? Dan kan deze hartige groene aspergetaart niet op het menu ontbreken! De gekarameliseerde uien zijn waanzinnig lekker als side dish bij deze hartige taart. Moet je proberen!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg voor hartige taart
  • 400 GR ricotta
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 1 EL Italiaanse kruiden
  • 24 groene asperges
  • 200 GR brie
  • 1 rode ui
  • 210 GR Caramelized onions
  • Slamix
  • Kerstomaten
  • Pijnboompitten
  • Witte wijnazijn
  • Castillo de Canena Olijfolie
  • Mosterd

Methode

  1. Snijd de onderkant van de groene asperges en blancheer ze kort in wat water met zout, totdat ze beetgaar zijn. Verdeel het bladerdeeg over een taartvorm.
  2. Meng de ricotta met de eieren, het zout en de Italiaanse kruiden en controleer of het goed op smaak is gebracht. Verdeel het mengsel over de bodem van de hartige taart. Snijd de brie in plakken en verdeel over het ricottamengsel. Zet in een voorverwarmde oven van 200°C voor circa 30 minuten.
  3. Maak een salade met de slamix, kerstomaten en pijnboompitten. Meng de Bianco Vinegaren Castillo de Canena olijfolie met wat mosterd tot een dressing. Snijd de taart in gelijkmatige stukken, serveer met de salade en de Caramelized Onions. Eet smakelijk!