Gepofte Aardappel

Gepofte Aardappel

3 - 4 personen
15 min
20 min
Dit pittige bijgerecht is heel eenvoudig te maken, bij mooi weer lekker buiten op de BBQ en anders in de oven. Lekker pittig door de Patatas Bravas kruiden en Arbequina Olijfolie

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 4 grote kruimige aardappelen
  • 4 theelepels Patatas Bravas dip
  • 6 eetlepels Arbequina Olijfolie
  • 6 eetlepels crème fraîche
  • 2 theelepels Pimentón Ahumado
  • bosui

Methode

  1. Kook de aardappelen in 15 min. gaar in de schil. Wel de Patatas Bravas in 1 el warm water. Voeg de paprika mix olie toe aan de Patatas Bravas kruiden wanneer deze het water volledig hebben opgenomen.
  2. Giet de aardappelen af en prik de gehele aardappel in met een vork. Neem 4 stukken aluminiumfolie. Leg de aardappel in het midden en wrijf ze goed in met de Arbequina Olijfolie. Maak de pakketjes aan de bovenzijde dicht. Pof de aardappelen in 15-20 min. gaar op de barbecue.
  3. Meng de crème fraîche met het gerookte paprikapoeder. Snijd de bosui in fijne ringen. Neem de aardappelen van de barbecue en snijd ze over de lengte in. Verdeel de saus en de bosui over de aardappelen.