Gegrilde Radicchio

Gegrilde Radicchio

3 - 4 personen
5 min
10 min
Deze gegrilde radicchio-salade is een blijvertje. De licht bittere smaak van de radicchio gaat perfect samen met de volle smaak van pittige pecorino, geroosterde noten en zoete Balsamico. Niets zo welkom bij een barbecue als een origineel groentegerecht. .

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 50 gram Pecorino-Kaas
  • 20 gram Amandelen
  • 20 gram Hazelnoten
  • 1 Radicchio (Roodlof)
  • 50 mililiter Bak & Braad Olijfolie
  • 50 mililiter Balsamico-Azijn Silver
  • 1 takje Peterselie
  • Peper
  • Zeezout

Methode

  1. Verwarm de barbecue voor. Rooster de amandelen en hazelnoten ongeveer 5 minuten in een droge pan en hak ze daarna fijn.Schaaf de pecorino in grove stukken en hak de peterselie fijn.
  2. Snij de radicchio in vieren en besmeer de stukken met Bak & Braad olijfolie.
  3. Gril de radicchio ongeveer 5 minuten op de barbecue tot de buitenkant begint te kleuren. Bestrooi de radicchio na het grillen met peper en zeezout, de gehakte noten, peterselie en pecorino.
  4. Sprenkel tot slot Balsamico over de radicchio.