Gegrilde ananas met kokosijs

Gegrilde ananas met kokosijs

3 - 4 personen
20 min
45 min
Wie zegt dat de barbecue alleen gereserveerd is voor vlees? Als je er eenmaal een ananas op gegrild hebt, zit je volledig met je hoofd in de tropen. Je serveert 'm met een ingekookt sausje van ginger beer, roze peper, mangochutney en een fikse bol romig kokosijs.

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1 Ananas
  • 1 eetlepel Rozepeperkorrels
  • 6 eetlepels Chutney Mango & Spices
  • 1 blikje (33 cl) Ginger beer (gemberbeer)
  • 1 Kaneelstokje
  • 4 eetlepels Passievruchtazijn
  • 4 bollen (kokos)ijs

Methode

  1. Verwarm je barbecue of grillpan tot ongeveer 180 °C.
  2. Snijd de ananas in schijven van ongeveer 1 cm dik. Grill de schijven tot er mooie streepjes op zitten en draai ze op zo’n manier dat er een ruitjespatroon ontstaat.
  3. Breng het gemberbier aan de kook in een pannetje met het kaneelstokje, rozepeperkorrels en de passievruchtazijn. Laat het mengsel inkoken tot je ongeveer 1/3 overhoudt.
  4. Serveer elke schijf ananas met een flinke eetlepel mangochutney, schenk er wat van je zelfgemaakte gembersiroop overheen en om het feest compleet te maken: schep er een flinke bol kokosijs naast.
  5. Serveertip: gaat goed samen met een blikje ginger beer.