Funghi Risotto

Funghi Risotto

3 - 4 personen
2 uur
30 min
Risotto: je moet er even voor in de keuken staan, maar dan heb je ook wat! Schotel jouw gezelschap deze luxe Funghi Risotto met kabeljauw voor. Besprenkel met Extra Virgin Olive Oil Black Truffle en geef je gerecht een echte WOW!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • 1 Ui
  • Bak- & braadolijfolie
  • Risotto tartufo
  • 200 ML Witte wijn
  • 1 zakje gedroogde funghi Porcini
  • 600 GR Kabeljauw
  • Extra virgin olive oil black truffle
  • 2 Boullionblokjes (Groente, paddenstoelen in 800 ML water)
  • Zeekraal om te garneren
  • 1 Venkel
  • 100 GR Roomboter
  • 2 Eidooiers op kamertemperatuur
  • 2 EL Marc-de-Champagne-azijn

Methode

  1. Wel de Funghi Porcini Secchi minstens 2 uur in water. Giet de geweekte paddenstoelen door een zeef met een koffiefilter erin (zo vang je het eventuele zand op) en bewaar het weekwater en de geweekte paddenstoelen apart. Was de geweekte paddenstoelen, zodat er zeker geen zand meer in zit en snijd ze fijn. Snijd ook de ui fijn en fruit die in 50 ml Bak- & Braad Olijfolie en voeg daar het zakje Risotto Tartufo aan toe. Kook de risotto ongeveer 2 minuten op een laag vuur en roer continu door. Voeg 200 ml witte wijn toe en kook het mengsel al roerend tot de wijn verdampt is. Voeg het weekwater van de paddenstoelen toe en roer weer goed door. Voeg vervolgens telkens een beetje bouillon aan de risotto toe en roer regelmatig door. Doe dat tot de risotto gaar is (circa 20 minuten). Voeg 5 minuten voor het eind de dungesneden (met mandoline) venkel toe en gaar die mee met de risotto. Besprenkel voor het serveren met Extra virgin Olive oil Black truffle.
  2. Maak nu de Hollandaisesaus: Smelt 100 gr roomboter in een pannetje, maar laat die niet bruin worden! Giet de gesmolten boter in een schenk-maatbeker. Doe de 2 eidooiers in een hoge beker, voeg er 2 el Marc-de-Champagne-azijn aan toe en mix met de staafmixer. Giet tijdens het mixen de gesmolten boter langzaam bij de eidooiers. Giet de boter in een langzame dunne straal, je zult de saus dikker zien worden.
  3. Bak de kabeljauw mooi bruin en gaar met Bak- & Braad Olijfolie. Verdeel de risotto over de borden, leg de kabeljauw er half op met de Hollandaise saus en werk af met de zeekraal. Eet smakelijk!